AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E-Arşiv Fatura Portal Başvurusu Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
E-Arşiv fatura portal başvurusu nasıl yapılır? E-Arşiv fatura portalına başvurmak için öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından “e-Fatura ve e-Arşiv Fatura” hizmetine tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru esnasında kimlik bilgileriniz, vergi levhası, sicil numarası gibi belgeleri hazırlamanız önemlidir. Başvuru sonrasında yetkililer tarafından yapılan inceleme sonucunda başvurunuz onaylanacak ve size bilgilendirme yapılacaktır. E-Arşiv fatura portalına giriş yapabilmek için ise vergi kimlik numaranız ve şifrenizi kullanmanız gerekmektedir. Başvurunuzun onaylanmasının ardından kullanıcı panelinize giriş yaparak fatura işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
İçindekiler

E-Arşiv Fatura Portal Başvurusu Nasıl Yapılır?​

E-Arşiv Fatura Portalı, e-fatura sistemine kayıtlı olmayan mükelleflerin faturalarını elektronik ortamda düzenlemesine imkan tanıyan bir uygulamadır. Eğer E-Arşiv Fatura Portalı’na başvurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu adrese https://www.gib.gov.tr/ üzerinden ulaşabilirsiniz.
Adım 2: Ana sayfada yer alan “Giriş” veya “e-İmza ile Giriş” seçeneklerinden birini seçerek sisteme giriş yapmalısınız. Eğer e-İmza kullanmıyorsanız, “Giriş” seçeneğini tercih etmelisiniz.
Adım 3: Giriş yaptıktan sonra menüden “e-Fatura” sekmesini bulun ve üzerine tıklayın.
Adım 4: Açılan alt menüde “E-Arşiv Fatura Portalı Başvuru” seçeneğini bulun ve üzerine tıklayın.
Adım 5: Başvuru formunu dikkatlice doldurun. Formda istenen bilgiler arasında şirket adı, vergi kimlik numarası, iletişim bilgileri gibi bilgiler yer alır. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz önemlidir.
Adım 6: Formu doldurduktan sonra “Başvuruyu Gönder” butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Not: Başvurunuzun onaylanması için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirli bir süre beklemeniz gerekebilir. Başvurunuz onaylandığında size bilgilendirme yapılacaktır. Başvurunuzun durumunu takip etmek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesini düzenli olarak kontrol etmenizde fayda vardır.
Yukarıdaki adımları takip ederek E-Arşiv Fatura Portalı’na başvurunuzu kolaylıkla yapabilirsiniz. Başvurunuzun onaylanmasıyla birlikte E-Arşiv Fatura düzenlemeye başlayabilirsiniz.
Önemli Not: E-Arşiv Fatura düzenlemek için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği teknik şartnameleri ve gereklilikleri karşılamak gerekmektedir. Başvurunuzun onaylanması için bu gereklilikleri sağlamanız önemlidir. Detaylı bilgi için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura Portal Başvurusu Nasıl Yapılır?​

E-Arşiv Fatura Portal Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-Arşiv fatura portalına başvurmak için ne yapmalıyım?
Başvuru yapmak için hangi belgeler gereklidir?
Belgeleri scanning edip nasıl yüklemeliyim?
Portalda nasıl bir hesap açmalıyım?

E-Arşiv fatura portalına giriş yapmak için nasıl bir şifre belirlemeliyim?
Portal üzerinden fatura düzenlemek için ne yapmalıyım?
Fatura ödeme işlemlerini nasıl gerçekleştirebilirim?
Nasıl bir fatura şablonu seçmeliyim?
E-Arşiv fatura portalında müşteri bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?

Geri