AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E-arsiv fatura kac gun geriye kesilebilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.887
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

E-arşiv fatura kaç gün geriye kesilebilir?​

Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir.

Fatura da kaşe nereye basılır?​

Fatura da kaşe nereye basılır?
Vadeli bir satış yapıldığında faturanın üst kısmına kaşe vurulup imzalanır. Bu tip faturalara “Açık Fatura” denir. Peşin ödemeli satış yapıldığında ise fatura bedelinin peşin olarak alındığını göstermek için faturanın alt kısmı kaşelenip imzalanır. Bu da “Kapalı Fatura” olarak ifade edilir.

Fatura keserken nelere dikkat edilmeli?​

Fatura keserken nelere dikkat edilmeli?
Faturanın seri numarasına göre düzenlenmesi gerekir. Faturanın mal ve da hizmet satışının azami olarak 7. güne kadar düzenlenmesi gerekir. Matbaanın mutlaka maliye ile anlaşmalı olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Geriye dönük kaç günlük fatura kesilebilir?​

Vergi Usül Kanunu’na göre yedi (7) güne kadar geriye dönük e-Fatura gönderilebilmektedir. Fakat düzenlenme tarihi 7 günden eski e-Faturaların gönderilmesi teknik olarak mümkün olup (özel entegratörlük sistemleri tarafından engellenemez), usül cezası mevcuttur.

E-Arşiv geriye dönük kesilir mi?​

E-Arşiv geriye dönük kesilir mi?
Dolayısıyla geriye dönük olarak herhangi bir tarihe e-Fatura veya e-Arşiv Fatura kesilemez. Geriye dönük olarak fatura düzenlemesi yapılabilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerekir. Vergi Usul Kanunu’na göre; 7 günlük süreden sonra düzenlenen e-Arşiv Fatura hiç düzenlenmemiş sayılır.

5000 TL altı fatura e-Arşiv kesilir mi?​

5000 TL altı fatura e-Arşiv kesilir mi?
E-Arşiv Fatura düzenleyecek mükellefler; gün içinde teslimleri 5.000,00 TL ve 30.000,00 TL’nin altında olan ilk teslimlerinin ardından gün içinde ikinci, üçüncü teslimleri söz konusu olur ve 5.000,00 TL ve 30.000,00 TL sınırı ilgili müşteriler için aşılırsa, gün içinde kesilen normal faturalar iptal edilerek, gün …
El ile fatura nasıl kesilir?​
1. Elle fatura kesmeyle
- İşletmenin logosu, unvanı, adresi ve ait olduğu vergi dairesi.
- Vergi ve mersis numaraları
- Banka hesap bilgileri.
- Müşteri bilgileri,
- Maliye Bakanlığı mührü,
- Faturanın kesim tarihi,
- Fatura seri numarası,
- Satılan malın ya da hizmetin türü ile ilgili açıklama,

Fatura açıklamasına ne yazılır?​

Fatura açıklamasına ne yazılır?
– Faturanın açıklaması olmalı, satılan malın veya işin nevi, miktarı, fiyatı ve tutarı yazılmalıdır. – Faturanın üstüne satılan malın teslim tarihi ile irsaliye numarası yazılmalıdır. – Faturaların sıra numarası takip etmesi gerekmektedir.

Fatura keserken saat önemli mi?​

Fatura keserken saat önemli mi?
e-Fatura Uygulamasına kayıtlı kullanıcılara düzenlenecek elektronik faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde elektronik faturanın kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer.

Faturada 7 günlük süre nasıl hesaplanır?​

Sürelerin hesaplanması Vergi Usul Kanununun 18. Maddesinde açıklanmıştır. Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini ve / veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.

Geriye dönük kağıt fatura kesilir mi?​

Geriye dönük kağıt fatura kesilir mi?
Vergi Usul Kanunu’na göre fatura, hizmetin yapıldığı veya malın teslimatının yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir. 7 günlük süre kuralına uyulduğu takdirde geriye dönük e-Fatura kesimi mümkündür.

Fatura nasıl kesilir?​

Fatura nasıl kesilir?
Aşağıdaki resimleri ve yazılanları dikkatlice uyguladığınız zaman zaten çok zor bir tarafı yok. Fakat fatura düzeninde dikkat etmeniz gerekenler var onları da aşağıda yazacağım. Eğer fatura nasıl kesilir konusunda sorunuz olursa yorum bölümünde belirtebilirsiniz. Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Fatura Nasıl Kesilir?

Fatura kesmek İçin gerekenleri sıralayalım?​

Fatura Kesmek İçin Gerekenleri Sıralayalım 1 Önce ne iş yapacaksanız kendinize bir iş yeri bulacaksınız 2 Eğer iş yeriniz size ait değilse yani kira ise iş yeri sahibi ile kira sözleşmesi yapacaksınız. 3 Önce bir muhasebeciye gideceksiniz, muhasebeci sizden gerekli evrakları isteyecektir. 4 Muhasebeciniz’in doldurmuş olduğu işe başlama dilekçesi ile vergi dairesinde dilekçeyi… More

Neredeyse faturayı kestiğiniz bir kişidir?​

Neredeyse faturayı kestiğiniz bir kişidir?
Diyelim ki faturayı kestiğiniz kişi , sizin verdiğiniz faturayı kaybetti ve o fatura gerekli , elinizdeki fatura cildinden o sayfanın alt nüshasından fotokopi çekerek kaşe+imzalayarak aslı gibidir yazmanız yeterli olacaktır. e-Fatura Nedir? İşe önce e-faturanın tanımı ile başlayalım. e-Fatura, bir fatura çeşididir, elektronik ortamda hazırlanır.

Neden e-fatura basılı fatura nedir?​

Neden e-fatura basılı fatura nedir?
e-Fatura bilinen basılı faturanın yalnızca elektronik ortamda oluşturulmuş halidir. Kanuni açıdan baktığımızda basılı faturadan hiçbir farkı yoktur. Mali değeri açısından da bir fark bulunmadığından e-Faturayı bastırıp saklamanıza gerek yoktur. Hemen sizde şimdi E-fatura’ya geçmek için tıklayın Bilgisayar Ortamında Fatura Nasıl Kesilir?
 
E-arşiv faturaların geriye dönük kesilme süresi Vergi Usul Kanunu'na göre en fazla 7 gün öncesine kadar olabilir. Matbu faturalarda olduğu gibi e-arşiv faturalar da en fazla 7 gün geriye kesilebilir. Bu süreyi aşan geriye dönük fatura düzenlemeleri yapılması durumunda usul cezası ile karşılaşılabilir. Faturanın seri numarasına göre düzenlenmesi, mal veya hizmet satışının azami olarak 7. güne kadar kesilmesi, matbaanın maliye ile anlaşmalı olması gibi detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.

E-arşiv faturaların geriye dönük olarak herhangi bir tarihe kesilmesi mümkün değildir. Vergi Usul Kanunu'na göre 7 günlük süreden sonra düzenlenen e-arşiv faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

5000 TL altı faturalar e-arşiv olarak kesilebilir. E-arşiv fatura düzenleyecek mükellefler, gün içinde teslimleri 5.000,00 TL ve 30.000,00 TL'nin altında olan ilk teslimlerinin ardından gün içinde ikinci veya üçüncü teslimlerde bulunurlarsa, 5.000,00 TL ve 30.000,00 TL sınırı aşılabilir ve bu durumda gün içinde kesilen normal faturalar iptal edilerek e-arşiv faturalara geçilebilir.

El ile fatura keserken belirli unsurlara dikkat etmek önemlidir. İşletmenin logosu, unvanı, vergi dairesi bilgileri, vergi ve mersis numaraları, banka hesap bilgileri, müşteri bilgileri, maliye bakanlığı mührü, faturanın kesim tarihi, seri numarası, satılan malın veya hizmetin açık bir şekilde belirtilmesi gibi detaylar fatura kesimi sırasında göz önünde bulundurulmalıdır.

Fatura açıklamasında satılan malın veya işin nevi, miktarı, fiyatı, tutarı, teslim tarihi, irsaliye numarası gibi detaylar yer almalıdır. Ayrıca faturaların sıra numaraları da takip edilmelidir.

Fatura keserken saatin önemi e-fatura uygulaması için geçerlidir. Elektronik faturaların kâğıt çıktıları arasında irsaliye yerine geçebilmesi için düzenleme tarihinin yanı sıra saat ve dakika bilgisinin de belirtilmesi gerekmektedir.

Geriye dönük kağıt fatura kesimi Vergi Usul Kanunu'na göre yapılabilmektedir. Fatura, malın teslimi veya hizmetin ifasının yapıldığı tarihten itibaren en fazla 7 gün içinde düzenlenmelidir.

Fatura kesmek için gerekenler arasında iş yeri bulma, kira sözleşmesi yapma, muhasebeciyle iş başlama dilekçesi hazırlama gibi adımlar yer almaktadır.

Son olarak, e-fatura basılı fatura ile aynı hukuksal ve mali değere sahiptir. E-fatura sadece elektronik ortamda oluşturulmuş bir faturadır ve basılı bir şekilde bastırıp saklanmasına gerek yoktur.
 
Geri
Üst