E arsiv dogrulama hatasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
242.357
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

E arşiv doğrulama hatası nedir?​

Doğrulama işlemi sonucunda “Mali Mühür Geçersiz” hata mesajı alınıyorsa, bu durum doğrulama hatası olarak adlandırılır. Bu durum, fatura imzalandıktan sonra üzerinde değişiklik yapılmıştır anlamına gelir. İmzalama işlemi sırasında yanlış işlem yapılmış ve fatura doğru şekilde hiç imzalanamamış olabilir.

Vergi ilişiği yoktur yazısı nereden alınır?​

Vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişiler için vergi borcu yoktur yazısı yalnızca bağlı olunan vergi dairesinden alınabilir. Vergi mükellefi olmayan kişiler ise herhangi bir vergi dairesine başvurarak vergi borcu yoktur yazısı alabilir.
Vergi dairesi alındısı ne demek?
ödenmiş olan vergi sonrası ilgili kurum tarafından ödeyen kişi/kurum adına oluşturup kesilen makbuz.
Vergi dairesinden tebligat neden gelir?
Yine vergi mükellefleri için vergi dairelerinden gelen tebligatların başında “vergi ve ceza ihbarnameleri” gelmektedir. Bu ihbarnameler genellikle mükellef hakkında yapılan bir inceleme üzerine bulunan matrah farklarının mükellefe bildirilmesi niteliğindedir.

E fatura doğrulama nedir?​

e-Fatura doğrulama nedir? e-Fatura doğrulama işlemi, oluşturulan e-Fatura yanıtı XML imzalarının doğrulanıp doğrulanmadığını teyit etmek için gerçekleştirilir. E-Fatura görüntüleme adımları tamamlandıktan sonra, kullanıcılar doğrulama işlemine geçebilmektedir.

E-arşiv portal şifre unuttum nasıl alınır?​

https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden Şifremi Unuttum butonunu tıklayarak e-devlet şifrenizi kullanarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.
Vergi ilişik belgesi nereden alınır?
Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi verilip, vergi borcu ödendikten sonra ilgili vergi dairesinden ilişik kesme yazısı (borcu yoktur) alınabilir.
Vergi mükellefi olmadığına dair belge nereden alınır?
Borcu Yoktur ve Mükellefiyet Yazıları Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesinden alınabilecek.
Kendisine ödeme emri tebliğ edilen borçlu, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde aşağıdaki 3 yola başvurabilir:
- Borç tutarını ödeyebilir,
- Borcunu ödeyemeyecekse mal bildiriminde bulunabilir,
- Haklı olduğunu düşünüyorsa, ödeme emrine karşı dava açabilir.
Ödeme emri gelen kağıtta, “süresinde ödenmeyen borç ile ilgili mal bildiriminde bulunulması gerektiği, borçlunun mal bildiriminde bulunmadığı takdirde üç ayı geçmemek üzere hapisle tazyik olunacağı, gerçeğe aykırı mal bildirimde bulunduğu takdirde hapis ile cezalandırılacağı” yazmaktadır.
E-fatura teyidi nasıl yapılır?
Elektronik faturalar açıldıktan sonra kullanıcılar, “sorgula” seçeneğine tıklayarak sonuçlara erişebilmektedir. Sorgulama işlemi sonucunda, oluşturulan faturanın Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanıp onaylanmadığı ve alıcıya ulaşıp ulaşmadığı görüntülenebilmektedir.
E-fatura nasıl teyit edilir?
e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-Arşiv portal giriş şifresi nereden alınır?​

 
Geri
Üst