AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E-1 vizesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E-1 vizesi nedir?​

E1 vizesi, Türkiye ile Amerika’nın ticari anlaşmaları gereği her iki ülke arasında belli oranlarda ticari faaliyette bulunan firmaların Amerika’da Türkiye’deki firmalarının şubesini açabilmesine ve ticari faaliyetlerinin bir ayağının oradan da devam edebilmesine olanak tanıyan bir vize türüdür.

E-1 vizesi nasıl alınır?​

Amerika E1 ticaretçi ve tüccar vize başvurusu için gerekli belgeler
- DS 160 formu, göçmen olmayan vize başvurusu formu DS-160 formuna gidin.
- En az altı ay daha geçerlilik süresi bulunan pasaport.
- Vize başvurusu için uygun nitelikler taşıyan vesikalık fotoğraf.
- Bir yıllık ticaret faaliyetinin kanıtı
- Özgeçmişiniz.

E1 vizesi ne kadar sürede alınır?​

E1 vizesi ne kadar sürede alınır?
Bu belgeler ile ABD Konsolosluğuna başvuranlar, kısa bir süre sonra (yaklaşık 10 gün içinde) mülakata alınır. Yapılan mülakatta başvuran kişi ve yapılacak iş hakkında kapsamlı sorular sorulur. Eğer aday yetkili merci tarafından uygun görülürse yaklaşık 1 ay içinde E1 Ticaretçi Vizesi sahibine teslim edilir.

E2 yatırımcı vizesi için ne kadar para gerekli?​

(E-1/E-2 vizeleri için başvuru ücreti 205 ABD doları olup, iadesi yapılmaz.) Ödeme yaptıktan sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan E-1/E-2 vize kopyası ya da I-797 form kopyasını PDF dosyası halinde[email protected]adresine gönderiniz.

E 3 vizesi nedir?​

Avusturalya Özel İşçi Vizesi (E3) Bu vize sınıfı, özel bir işte geçici olarak çalışmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat eden Avustralya vatandaşlarına verilir.

EB 5 vizesi nasıl alınır?​

EB 5 vizesi nasıl alınır?
American EB 5 Vize Alma Süreci Nedir?
- Adım 1 – Bir Göçmenlik Avukatı Tutmak.
- Adım 2 – Bir Yatırım Seçimi.
- Adım 3 – Fonlarınızı İşletmeye Aktarın.
- Adım 4 – Dosya Formu I-526.
- Adım 5 – Dosya Formu I-829.
- Adım 6 – Vatandaşlığa Kabul (İsteğe bağlı)
Amerika E1 E2 vizesi nedir?​
E1 – E2 vize sahibinin eşinin ABD sınırları içerisinde çalışma istemesi halinde çalışma izni başvurusunda bulunarak çalışabilmektedir. Belirtilen durum dahilinde çalışma yeri konusunda herhangi bir kısıtlama uygulanmamaktadır.

E-1 vizesi, Türkiye ile Amerika arasındaki ticari anlaşmalar gereği belli oranlarda ticari faaliyette bulunan firmaların Amerika'da Türkiye'deki şubesini açabilmesine ve ticari faaliyetlerini devam ettirebilmesine olanak tanıyan bir vize türüdür. E-1 ticaret vizesi almak için bazı belgeler gerekmektedir. Bunlar arasında DS 160 Formu, en az altı ay geçerliliği olan pasaport, vize başvurusu için uygun niteliklere sahip vesikalık fotoğraf, bir yıllık ticaret faaliyetinin kanıtı ve özgeçmiş bulunmaktadır.

E-1 vizesi almak için ABD Konsolosluğuna başvuranlar, yaklaşık 10 gün içinde mülakata çağrılır. Yapılan mülakatta aday hakkında ve yapılacak iş hakkında detaylı sorular sorulur. Eğer aday uygun görülürse, yaklaşık 1 ay içinde E-1 Ticaretçi Vizesi sahibine verilir.

E-2 yatırımcı vizesi için ödenecek başvuru ücreti 205 ABD dolarıdır ve bu ücret iade edilmez. Başvuru ücretini ödedikten sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan belgeleri yetkililere göndermek gereklidir.

E-3 vizesi ise Avustralya vatandaşlarına Amerika Birleşik Devletleri'nde özel bir işte geçici olarak çalışma imkanı tanıyan bir vize türüdür.

EB-5 vizesi ise Amerika'da yatırım yaparak yeşil kart sahibi olma imkanı sunan bir vize türüdür. EB-5 vizesi almak için bir göçmenlik avukatı tutulması, yatırım seçiminin yapılması, fonların işletmeye aktarılması, I-526 ve I-829 formlarının doldurulması gibi adımlar izlenir.

E-1 ve E-2 vizesi sahiplerinin eşlerinin ABD'de çalışma isteği durumunda çalışma izni başvurusunda bulunabileceği ve çalışma yerinde kısıtlama olmadığı belirtilmiştir.

Geri