Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

DYS sistemine nasil kayit olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DYS sistemine nasıl kayıt olunur?​

Destek Yönetim Sistemine Kayıt İçin Gerekli Belgeler ve Dikkat Edilecek Hususlar
- DYS Kayıt Başvuru Dilekçesi.
- EK A (Sistem Kullanım Taahhütnamesi)
- EK B (Yararlanıcı Bilgi Formu)
- İmza Sirküleri veya İmza ve yetkileri gösterir Noter Onaylı Yönetim Kurulu Kararı
DYS kaydı nedir?
Mal ve hizmet ihracatına yönelik devlet destekleri ile Dâhilde İşleme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, Vergi Resim Harç İstisnası ve Belgesiz İhracat Kredilerine ilişkin başvuruların ilk aşamadan sonuçlanmasına kadar tüm süreçlerinin dijital ortamda yürütüldüğü sistemdir.

DYS fuar destek başvurusu nasıl yapılır?​

Fuar Desteği Destek Ödeme Başvurusu Nasıl Yapılır? Yararlanıcı destek ödeme başvurusunu DYS üzerinde “İhracat Destekleri” modülü aracılığı ile fuar bitiş tarihini müteakip 3 ay içerisinde yapmalıdır. 1. Adım: Portalda yer alan “İhracat Destekleri” menüsünden “Yeni Başvuru (İhracat)” butonuna tıklanır.
DYS dilekçe kaydı nasıl yapılır?
1- Evraklar taranır ve bilgisayara kaydedilir. 2- Memur ya da müdür yardımcısı, birim gelen evrak rolü ile DYS ye girer. 3- Sol en üstte Evrak İşlemlerinden, Gelen Evrak Kayıt sekmesi açılır. 4- Sol alttaki Doküman Seç sekmesi açılır ve bilgisayarda taranan dilekçe seçilerek aç denir.
Birim Gelen Evrak Kayıt Kullanıcısı olarak tanımlanan personel DYS’ ye giriş yaptıktan sonra bu rolünü seçer. Öncelikle Evrak İşlemleri Menüsüne tıklıyoruz, açılan pencereden Doküman Tarama’ yı seçiyoruz. Önce tanımlanan tarayıcı ekrana gelecek. Onaylayıp devam ediyoruz.
DYS evden nasıl açılır?
MEB Anahtar kurulum kılavuzuna https://mebbis.meb.gov.tr/MAA/meb.anahtar.pdf adresinden ulaşabilirsiniz. 6- MEB Anahtar kurulumu yapıldıktan sonra https://mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel şifrenizle giriş yaparak DYS logosu ve TC kimlik numaranıza tıklayarak DYS’yi kullanmaya başlayabilirsiniz.

DYS şifresi nasıl alınır?​

MEBBİS şifresi nasıl verilir? Önceden not aldığımız DYS dilekçe sayısı ve tarihi ilgili alanlara yazılır. DYS Sisteminden Cep Telefonu Getir sekmesine tıklanır. İlgili öğretmenin cep telefonu ekrana yansıdıktan sonra email, şifre ve şifre onayı girilir.
DYS belgesi nedir?
Doküman Yönetim Sistemi ve kısa ifade ile DYS ler, sayısal ortamdaki bilgi, belge ve dokümanların organizasyonunu ve yönetimini için geliştirilmiş uygulamalardır. Ayrıca sık sık geri dönüş yapılan fiziki ortamdaki evraklarınızın taranıp indekslerenek DYS içerisine almak bu belgelere hızlı ulaşımı sağlar.

Fuar Desteği Nasıl Alınır?​

KOSGEB’in web sitesindeki destek bölümünden “genel destek başvuru formu”, “genel destek programı taahhütnamesi” ve “yurtiçi fuar desteği başvuru formu” belgelerini doldurup KOSGEB’e teslim etmeleri gerekir. Adına başvuru yapılan işletmenin organizatör kuruluş faturası KOSGEB’e teslim edilmelidir.
Yurtiçi fuar Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?
1. Adım: Portalda yer alan “İhracat Destekleri” menüsünden “Yeni Başvuru (İhracat)” butonuna tıklanır. 2. Adım: Ekranda açılan “Başvuru Türleri” sayfasında, Yurt İçi Fuar Destekleri – Fuar Katılım Destek Ödeme Başvurusu şeklinde madde bentleri üzerine sırası ile tıklanarak seçim yapılır ve “Devam Et” butonuna tıklanır.
Gizli evrak için DYS üzerinde boş bir evrak oluşturularak sadece konusu ve gizlilik durumu girilecek, içerik eklenmeyecektir. Evrakın aslı eskiden olduğu gibi word üzerinde oluşturularak ıslak imzaya sunulacaktır. Evrakı onaylayacak yetkili hem ıslak imza ile evrakı imzalayacak hem de sistem üzerinden onay verecektir.
DYS üzerinden dilekçe kayıt nasıl yapılır?

DYS başvuru nedir?​

Destek yönetim sistemine nasıl girilir?
- Sisteme erişimde Internet Explorer kullanılmamalı, Chrome / Edge / Firefox browserlarından biri tercih edilmeli ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmalıdır.
- E-imza ile sisteme giriş yapılmak istenirse, e-devlet sitesine e-imza ile giriş yapılıp, site üzerinden DYS uygulaması seçilmelidir.

DYS sistemine nasıl giriş yapılır?​

DYS’ye bağlanmak için internet tarayıcınızın adres çubuğuna ”dys.meb.gov.tr” yazarak enter’a tıklayınız.
DYS nedir ne işe yarar?
DYS nasıl giriş yapılır?
- 1-Okul Müdürü tarafından Havale edilen yazı
- Yazı Çift tıklanarak açılır.
- 3-Cevap Yazısı Yazılacak mı bölümünden Evet veya Hayır seçilir.
- Dosya Seç butonu ile yazının hangi Desimal Dosya Numarasına kaydedileceği seçilir.
- Desimal No yazılır, Sorgula butonuna tıklanır,

Geri