AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DYK nedir 10 sinif?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DYK nedir 10 sınıf?​

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim gören öğrenciler için ek olarak verilen eğitimleri kapsar. Destekleme ve Yetiştirme Kursları, eski öğrenci kurslarının aksine, öğrenciden hiçbir ücret talep etmemektedir.

10 sınıf DYK açılacak mı?​

7. 8. 11. ve 12. sınıflar ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için DYK kursları açılmıştı. 6. ve 10. sınıflar için de güzel gaber geldi. Buna göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında DYK kursları önümüzdeki günlerde başlayacak.
Bir dersten en fazla kaç saat kurs açılabilir?
Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK’larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
10 sınıf DYK ne zaman açılacak?
6 Eylül’de başlayan destekleme ve yetiştirme yıllık kursları, 10 Haziran 2022’de tamamlanacak. Geçen yıl Kovid-19 nedeniyle yapılamayan yaz dönemi kursları, 2022’de yeniden uygulanacak. Gelecek yıl yaz dönemi kurslarında kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 6-10 Haziran’da yapılacak.

DYK hangi dersler var 10 sınıf?​

Buna göre; açılacak kurslar: Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Mantık dersleri ile sınırlı olacak.

En fazla kac saat DYK?​

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere haftada en fazla 30 saat ders görevi verilebileceğinden, rutin müfredat kapsamında 20 saat ders okutan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursunda en fazla 10 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
11 sınıf DYK ne zaman başlıyor?
17 Ekim itibarıyla 7 ve 11’inci sınıflar için de DYK açılıyor. Bu kurslarda Türkçe, matematik, fen bilimleri derslerine yönelik destekleme programları uygulanacak. DYK takvimine göre, kurslar 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.
9 sınıf DYK ne zaman açılacak?
DYK kursları 29 Kasım 2021 tarihinde başlayacak. Kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması ise 19-22 Kasım tarihlerinde yapılacak. Öğretmen başvuruları alınması 23-25 Kasım’da, öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması 26-29 Kasım’da alınacak.

Geri