AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DYK kursu kac puan getirir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DYK kursu kaç puan getirir?​

DYK ve İYEP kapsamında görev yapan öğretmenlere her ay için 0,5 hizmet puanı verilecek. *Örneğin bir öğretmen DYK kapsamında 8 ay görev alırsa, ek olarak 4 hizmet puanı almış olacak.

1 yılda kaç hizmet puanı alınır?​

Aynı hizmet alanında bulunan eğitim kurumlarında geçen süreler birlikte değerlendirilir. Yatılı bölge ortaokullarında görev yapan kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına her yıl için 12, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise her yıl için 6 puan eklenir.

Hizmet Alanı 1 2 3 4 5 6 ne demek?​

Hizmet Alanı 1 2 3 4 5 6 ne demek?
Önemli olan bir okulun hizmet alanıdır. Hizmet alanı 1, 2 ve 3. ise zorunlu değil, 4, 5 ve 6. ise zorunlu hizmet görev yeri olduğunu anlamalıyız. Eğitim kurumlarının yer aldığı hizmet alanları ve bu hizmet alanları için öngörülen hizmet puanları Tebliğler Dergisinde yayımlanır.

Hizmet birleştirme kaç puan getirir?​

öğretmen veya yönetici olarak çalıştığına dair hizmet cetvelinin aslı ( faks ve fotokopi olmayacak ) [Özel öğretim kurumlarında ödenen prim gün sayısının 2/3’ü terfide, tamamı emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında (30 güne yaklaşık 1 puan) değerlendirilir.]

Kurstan kaç puan geliyor?​

ek puan maddesi koydu. Yönetmelikte, Destekleme Kursu Ek Puan maddesi: “(5) Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir.”

Halk eğitim kursları hizmet puanı verir mi?​

Halk eğitim kursları hizmet puanı verir mi?
Aynı hizmet alanında bulunan eğitim kurumlarında geçen süreler birlikte değerlendirilir.” hükümlerine göre hizmet puanı hesaplanmaktadır.

Hizmet puanı ne zaman artar?​

“(4) Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görevlendirilen kadın öğretmenlerin hizmet puanlarına bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 2, erkek öğretmenlerin hizmet puanlarına ise bu kapsamda fiilen görev yaptıkları her ay için 1 puan eklenir.

Memur hizmet puanı nedir?​

Hizmet Puanı: Öğretmenin görev yaptığı her hizmet alanı için Yönetmelikle belirlenen puanın o hizmet alanındaki çalışma süresi ile çarpımı sonucu elde edilen değeri ifade eder.

Hizmet Alanı 2 5 ne demek?​

Hizmet Alanı 2 5 ne demek?
Öğretmenler başvuru yaparlarken sistem açıldığında okulun adının yanında 2/5 gibi sayılar görmektedirler. Bunun ne anlama geldiğini soran öğretmenlere bilgilendirme yapma ihtiyacı duyduk. Burada (yani 2/5 örneğinde) bulunan 2 sayısı hizmet bölgesini 5 sayısı ise hizmet alanını ifade eder.

Öğretmenler için zorunlu doğu görevi kaç yıl?​

Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Hizmet puanı birleştirme nasıl yapılır?​

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birleştirmesi için SGK genel müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Usule uygun yazılacak olan dilekçe ile başvurular tamamlanmaktadır. Haklı bulunan çalışanlar için hizmet birleştirme işlemi yapılmaktadır.

Hizmet puanı nasıl öğrenilir?​

Hizmet puanı nasıl öğrenilir?
Kurum yetkilisi tarafından MEBBİS’e kurum girişi yapıldıktan sonra şifresi yenilenen personel yeni şifresiyle sisteme giriş yaptığında ilgili “Hizmet Puanı Hesaplama” ekranına ulaşabilecektir.

IYEP aylık kaç puan veriyor?​

Dolayısıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılının aralık ayında başlayacak ve mayıs ayında sonlanacak İlkokullarda Yetiştirme Programı(İYEP) için her ay 0.5 puan olmak üzere 6 ayda toplam 3 hizmet puanı fiilen görev yapan sınıf öğretmenlerine verilecek.

Görevlendirmelerde hangi okulun hizmet puanı alınır?​

Görevlendirilen okulun hizmet puanı alınır.

Merhaba! Hizmet puanları ve hizmet birleştirme konularına ilişkin paylaşımlarınızı dikkate alarak detaylı bir şekilde cevap vereceğim:

1. **DYK Kursu Puanı:** DYK ve İYEP kapsamında görev alan öğretmenlere her ay için 0,5 hizmet puanı verilmektedir. Örneğin, bir öğretmen 8 ay DYK kapsamında görev alırsa, ek olarak 4 hizmet puanı almış olacaktır.

2. **Hizmet Puanı Toplamı:** Yatılı bölge ortaokullarında görev yapan kadın öğretmenlere her yıl için 12, erkek öğretmenlere ise her yıl için 6 puan eklenir. Geçen süreler birlikte değerlendirilerek hizmet puanları hesaplanır.

3. **Hizmet Alanları:** Hizmet alanları 1, 2 ve 3 ise zorunlu olmayan, 4, 5 ve 6 ise zorunlu hizmet görev yerlerini ifade eder. Eğitim kurumlarının yer aldığı hizmet alanları ve buna bağlı hizmet puanları Tebliğler Dergisinde yayımlanır.

4. **Hizmet Birleştirme:** Hizmet birleştirme işlemi, öğretmen veya yönetici olarak çalıştığına dair hizmet cetvelinin aslının SGK genel müdürlüklerine başvurularak yapılır. Bu süreçte usule uygun dilekçe yazılması gerekmektedir.

5. **Hizmet Puanı Sorgulama:** Hizmet puanı sorgulama işlemi kurum yetkilisi tarafından MEBBİS sistemine giriş yapılarak gerçekleştirilir. İlgili "Hizmet Puanı Hesaplama" ekranından güncel hizmet puanı bilgilerine ulaşılabilir.

Umuyorum cevaplarımız yararlı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri