AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DYK kurslari donemlik mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DYK kursları dönemlik mi?​

Kurslar eğitim ve öğretim takvimine uygun şekilde dönemlik, yıllık (iki dönemlik) ve yaz kursu şeklinde açılabilir. Dönemlik ve yıllık kurslar hafta içi ders saatleri dışında ve hafta sonu açılacaktır.

DYK kurslarında en az kaç öğrenci olmalı?​

Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci/kursiyer sayısı 10’dan az olamaz. Sınıf mevcudunun 20 olması esastır. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamaz. Sınıf mevcudu en fazla 25’e kadar çıkartılabilir.

DYK yaz kursları en fazla kaç saat?​

DYK yaz kursları en fazla kaç saat?
Yaz dönemi kurslarında hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK’larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir.

Ilkokulda kurs açılabilir mi?​

Ilkokulda kurs açılabilir mi?
Kurs haftada 10 saate kadar açılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılan düzenlemeyle ilkokullarda 3. ve 4. sınıflarda Türkçe ve Matematik derslerinden sınıf öğretmenlerine kurs açma hakkı verildi. Kurs kapsamında görev alan öğretmenlere görevin karşılığı olarak okuttuğu ders süresi kadar ek ders ücreti ödenecek.

DYK kursuna gelmeyen öğretmen rapor almalı mı?​

Geçerli bir mazereti olup ve bu mazeretini belgelendiren ve bu durumu zamanında okul yönetimine bilgilendiren öğretmen tabi ki mazeretli sayılacaktır. Fakat hiçbir mazereti olmadan dersine girmeyen öğretmen hakkında idari soruşturma yapılacaktır.

Halk Eğitim kurs açma için kaç öğrenci sayısı?​

Kurslar en az 12 öğrenciyle açılabilir. Kursu açmak isteyen öğretmen kadrosunun bulunduğu okul üzerinden Halk Eğitim Müdürlüğü’ne DYS sisteminden kurs istek yazısı gönderir. Kurs belgesi, öğrenci listesi, kurs planı, veli öğrenci izin belgesi ile başvuruda bulunulur. Halk Eğitim Merkezi kursu tanımlar.

Kaç saate kadar DYK alabilir?​

Kaç saate kadar DYK alabilir?
Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere haftada en fazla 30 saat ders görevi verilebileceğinden, rutin müfredat kapsamında 20 saat ders okutan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursunda en fazla 10 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.

Okul kursları ne zaman bitecek?​

Okul kursları ne zaman bitecek?
6 Eylül’de başlayan destekleme ve yetiştirme yıllık kursları, 10 Haziran 2022’de tamamlanacak. Geçen yıl Kovid-19 nedeniyle yapılamayan yaz dönemi kursları, 2022’de yeniden uygulanacak. Gelecek yıl yaz dönemi kurslarında kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 6-10 Haziran’da yapılacak.

Okul kursları kaç saat?​

MADDE 7– (1) Örgün eğitim kurumlarında açılacak kurslarda 1 dersten dönemlik açılan kurs süresi 36, yıllık açılan kursun süresi ise 72 ders saatinden az olamaz. (2) Örgün eğitim kurumlarında açılan kurslar, çalışma günlerinde ders saatleri dışında saat 22:00′ ye kadar yapılabilir.

DYK kursu öğretmen bırakabilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinin “Kursların kapatılması” konulu 9. maddesinde; “(1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10’un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına milli eğitim müdürlüğünce karar verilir.” hükümleri bulunmaktadır.

DYK kursları dönemlik, yıllık veya yaz kursu şeklinde açılabilir. Bu kurslar, eğitim ve öğretim takvimine uygun olarak planlanmaktadır. Dönemlik ve yıllık kurslar genellikle hafta içi ders saatleri dışında ve hafta sonları düzenlenmektedir.

Her bir DYK kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci sayısı en az 10 olmalıdır. Sınıf mevcudu genellikle 20 öğrenci olarak belirlenmiştir, bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamaz. Ancak sınıf mevcudu en fazla 25 öğrenciye kadar çıkartılabilir.

DYK yaz kursları ise hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verebilir. Yaz dönemi kurslarında öğrencilere çeşitli derslerde destek sağlanmaktadır.

Ilkokulda da kurslar açılabilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilkokullarda 3. ve 4. sınıflarda Türkçe ve Matematik derslerinden sınıf öğretmenlerine kurs açma hakkı verilmiştir. Kurs kapsamında görev alan öğretmenlere, okuttukları ders süresi kadar ek ders ücreti ödenmektedir.

DYK kursuna katılmayan öğretmenlerin durumu da belirtilmiştir. Geçerli bir mazereti olan ve bu mazeretini belgeleyen öğretmenler mazeretli sayılmaktadır. Ancak belirli bir mazereti olmayan ve dersine girmeyen öğretmenler hakkında idari soruşturma yapılacaktır.

Halk Eğitim kurslarının açılabilmesi için en az 12 öğrenci gerekmektedir. Kursu açmak isteyen öğretmenler, Halk Eğitim Müdürlüğü’ne DYS sistemi üzerinden kurs istek yazısı göndermelidir. Gerekli belgelerle başvuru yapıldıktan sonra Halk Eğitim Merkezi kursu tanımlayacaktır.

Öğretmenlerin kaç saat DYK dersi alabileceği konusunda da açıklık getirilmiştir. Ek ders ücreti karşılığında ders okutan öğretmenlere haftada en fazla 30 saat ders görevi verilebilir. Rutin müfredat kapsamında ders okutan öğretmenlere destekleme ve yetiştirme kursunda en fazla 10 saat ders görevi verilebilir.

Son olarak, DYK kurslarının devamıyla ilgili bir kural da belirtilmiştir. Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına milli eğitim müdürlüğünce karar verilecektir. Bu sayede kurslara katılım ve etkinlik sağlanmaya çalışılmaktadır.

Geri