AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DYK iptal edilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DYK iptal edilebilir mi?​

Usulüne uygun olarak açılmış olan kurslar her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10’un altına düşmesi durumunda kapatılabilir. Bunun haricinde ise kapatılamaz.

Mezunlar okul kursuna gidebilir mi?​

Mezunlar okul kursuna gidebilir mi?
Lise mezunları için de başvuru ve kurs başlama tarihi aynı olacak. Öğrenci ve mezunlar, bir dönem boyunca an az 36 saat olmak üzere, bir dersten ortalama 96 saate kadar takviye kursu alabilecek. MEB, takviye kursları için Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin dersliği kullanıma sunabilecek.

Bir dersten en fazla kaç saat kurs açılabilir?​

1.22. Örgün eğitim kurumlarında açılan kurslarda; hafta içi bir günde en fazla 2 farklı ders- ten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde ise en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Yaygın eğitim kurumlarınca yürütülen DYK’larda ise bu süreler halk eğitim merkezi müdürlüklerince belirlenir.

Destekleme kurslari devam edecek mi?​

Destekleme kurslari devam edecek mi?
6 Eylül’de başlayan destekleme ve yetiştirme yıllık kursları, 10 Haziran 2022’de tamamlanacak. Kurslar; 4 Temmuz 2022’de başlayacak, 28 Ağustos 2022’de tamamlanacak.
DYK kursuna gitmezsek ne olur?​
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre DYK kursu kapsamındaki görev zorunlu bir ek ders görevi değildir. Ancak mazeretsiz olarak verilen görevi yerine getirmeyen öğretmene de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanabilir.

DYK ne zaman kapanır?​

DYK ne zaman kapanır?
2020-2021 DYK kursları iş takvimine göre; Öğretmenler 21-25 Ağustos tarihleri arasında başvurularını yapacak. Öğrencilerin tercih işlemleri ise 26-30 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak kurslar 6 Haziran 2021 tarihinde sona erecek.

Mezun öğrenci DYK başvurusu nasıl yapılır?​

Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek. DYK takvimine göre, kurslar 10 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.

Destekleme ve Yetiştirme Kursunu kimler açabilir?​

Destekleme ve Yetiştirme Kursunu kimler açabilir?
Kurslara Resmî Ve Özel Örgün Eğitim Kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Ve 12 nci Sınıflarında Öğrenim Gören Öğrenciler İle Ortaöğretimden Mezun Olanlar Katılabilir. Destekleme Ve Yetiştirme Kursları İki Yarı Yılı Kapsayan Birinci Dönem Ve Yaz Dönemi Şeklinde Açılır.

Öğretmen 40 saatten fazla derse girebilir mi?​

Öğretmenler haftada 40 saate kadar ders verebilir. Bu öğretmen 18 saat DYK kurs görevi alabilir veya başka bir branş öğretmeni 30 saat dersine giriyor bu öğretmen 10 saat DYK görevi alabilir. Branş öğretmenlerinin ders görevi DYK ile birlikte 40’ı, DYK dışında ise 30 saati aşarsa bu saatler için ücret ödenmez.

Destekleme ve yetiştirme kurslarında öğretmen kaç saat derse girebilir?​

Destekleme ve yetiştirme kurslarında öğretmen kaç saat derse girebilir?
Kararın 5 ve 6’ncı maddelerine göre genel bilgi ve meslek dersi öğretmenlerinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında haftada 30 saat, destekleme ve yetiştirme kurslarında ise aynı Kararın 8’inci maddesine göre haftada 10 saat daha olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutmaları mümkün bulunmaktadır.
DYK kursları uzatıldı mı?​
DYK kurs başvurusunun nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. EBA e-Kurs sistemi üzerinden yapılabilen başvurular öğretmenler için sona erdi. Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğrenci başvurularının 4 Eylül 2020 Cuma gününe kadar uzatıldığı duyuruldu.

DYK kursları ne zaman kapanacak?​

DYK kursları ne zaman kapanacak?

DYK kurslarının kapanma tarihleri genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve her dönem için farklı olabilir. Örneğin, yukarıda verilen bilgilere göre 2020-2021 DYK kursları için başvuruların 21-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı ve kursların 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayıp 6 Haziran 2021 tarihinde sona ereceği belirtilmiş. Ancak bu tarihler genelde değişebilir, dolayısıyla en güncel ve doğru bilgiler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesini veya ilgili kurumun duyurularını takip etmek önemlidir.

Eğer 2021-2022 dönemi için DYK kurslarının kapanma tarihini soruyorsanız, belirtilen bilgilere göre bu dönem için belirli bir tarih verilmemiş. Yine de Milli Eğitim Bakanlığı'nın güncel duyurularını takip ederek bu konuda en doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, kapanma tarihleri genellikle kurs başvurularının sona ermesinin ardından belirlendiği için başvuru süresi içerisinde detayları kontrol etmek önemlidir.

Geri