AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

DYK girmek zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DYK girmek zorunlu mu?​

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre DYK kursu kapsamındaki görev zorunlu bir ek ders görevi değildir. Ancak mazeretsiz olarak verilen görevi yerine getirmeyen öğretmene de 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanabilir.

DYK kurs ücreti var mı?​

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursu tanımlamaktadır. Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz.
Mezun Öğrencilere Yönelik Açılan Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarının Halk Eğitim Merkezlerinde Açılması Esastır. Fakat Halk Eğitim Merkezinin Olmadığı Yada Kursun Açılmadığı Durumlarda MEB Müdürlüğü Tarafından Yapılan Planlama İle Okul Ve Kurumların Dersliklerinde Açılabilir.
Lisede DYK var mı?
8 ve 12. sınıf öğrencilerinden sonra 7 ve 11. sınıf öğrencileri de ücretsiz verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kapsamına alındı. 16 Ekim itibarıyla kursların başlayacağını kaydeden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2. sınıftan 12. sınıfa tüm düzeylerde her ay yayımlamaya başladığımız yardımcı kaynak paketi …
Yetiştirme kursu devamsızlık kaç gün?
Öğrencilerin kurslara devam etmesi zorunlu mudur? Kurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunludur. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5’ine devam etmeyen öğrencilerin devamsızlık sınırını aştığı dersten kurs kaydı silinir.

DYK da kimler görev alabilir?​

Kurslara Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecektir.

Hafta sonu DYK kaç ek ders?​

2021 Ocak ayında yapılan yüzde 7,36’lık zam oranı sonrasında DYK’lar hafta içi ek ders ücreti 39,11 TL , hafta sonu verilen DYK ise 41,9 TLoldu.
Yapılan yönerge değişikliğiyle 6 ve 10. sınıflar da ücretsiz verilen DYK kapsamına alındı. 6 ve 10. sınıflar için destekleme ve yetiştirme kursları, 29 Kasım’da başlayacak. Özel eğitim meslek okulu programı uygulanan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıfı öğrencileri de kurslardan yararlanacak.
11 sınıflara DYK kursları açılacak mı?
7 ve 11’inci sınıflar için DYK kurs başvuruları, 12-15 Ekim 2021 tarihleri arasında alınacak. Sınıflar da 17 Ekim itibarıyla açılacak.
10 sınıflara DYK kursları açılacak mı?
7. 8. 11. ve 12. sınıflar ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler için DYK kursları açılmıştı. 6. ve 10. sınıflar için de güzel gaber geldi. Buna göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında DYK kursları önümüzdeki günlerde başlayacak.

5 te 1 devamsızlık ne demek?​

1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.

Yetiştirme Kursları ne zaman bitecek?​

6 Eylül’de başlayan destekleme ve yetiştirme yıllık kursları, 10 Haziran 2022’de tamamlanacak. Geçen yıl Kovid-19 nedeniyle yapılamayan yaz dönemi kursları, 2022’de yeniden uygulanacak. Gelecek yıl yaz dönemi kurslarında kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 6-10 Haziran’da yapılacak.
Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden 8’inci ve 12’nci sınıflar ile mezun öğrenciler başvurabilecek.
DYK hangi hallerde ödenmez?
Öğretmen ek ders hangi durumlarda ödenir hangi durumlarda ödenmez

Geri