AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DxDiag raporu nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

DxDiag raporu nasıl alınır?​

Windows 7’de:
- ”Başlat” düğmesine basın.
- Arama Kutusuna dxdiag yazın ve tuşuna basın. DirectX Tanı Aracı açılır penceresi ortaya çıkmalıdır.
- ”Tüm Bilgileri Kaydet” seçeneğine tıklayın.
- Bilgileri Masaüstünüze kaydedin ve dosya adını olduğu gibi bırakın.
- Dosyayı bir Destek Biletine ekleyin.

DirectX tanı aracı nasıl açılır?​

Bilgisayarınızda yüklü olan DirectX sürümünü belirlemek için DirectX Tanı Aracı’nı kullanmak için şu adımları izleyin:
- Başlat’a ve ardından Çalıştır’a tıklayın.
- Dxdiagyazın ve Tamam’ ı tıklatın.
- Sistem sekmesinde, DirectX sürümü satırında görüntülenen DirectX sürümünü not alın.
Windows 10 DxDiag nasıl açılır?​
DxDiag.exe’yi açma ve çalıştırma
- Windows’da Başlangıç ögesini seçin ve görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Sonuçlardan dxdiag sonucunu seçin.
- Araçta Tüm Bilgileri Kaydet ögesini seçerek kolayca paylaşılabilen bir biçim elde edin.

DirectX tanı aracı oluşturucu nedir?​

DirectX tanı aracı oluşturucu nedir?
Dxdiag komutunu çalıştırmak için Win + R tuşları çalıştır penceresini açıyoruz ve bu dxdiag ( directx tanı aracı ) komutunu yazıyoruz. Bu komut ile sistem bilgilerini toplayarak , bilgisayarınızda yüklü olan donanım parçaların özelliklerini ve işletim sistemi hakkında size bilgi vermektedir.

Dxdiag exe nedir?​

Dxdiag exe nedir?
Microsoft® Windows® Operating System yazılımının Microsoft tarafından geliştirilmesi oluşturulan en son dxdiag.exe dosyasını beraberinde getirmiştir. Win32 EXE (Yürütülebilir uygulama) dosya türü olarak sınıflandırılan Microsoft DirectX Diagnostic Tool dosyası olarak da bilinir (dosya uzantısı EXE).

Dxdiag komutu nedir?​

Dxdiag, aslında çok yönlü bir “Çalıştır” komutudur. Dxdiag komutu bizlere Ekran kartı, Ram, Sistem bilgisi gibi bir çok sistemin bilgilerini gösterir. Dxdiag Directx Sürümünü, Donanım Sınamaları ve Sistemin Genel Özelliklerini Gösteren Directx’e Bağlı Bir Programdır.

Pc DirectX kaç olduğunu nasıl öğrenirim?​

Bilgisayarınızda hangi DirectX sürümü yüklü?
- Görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Ardından, dxdiag Komut çalıştır öğesini seçin.
- DirectX Tanı aracında sistem sekmesini seçin ve ardından sistem bilgilerialtında DirectX sürümünü denetleyin.
DirectX in en son sürümü nasıl yüklenir?​
Adım #1: Klavyenizeki Windows tuşuna basın ve arama çubuğuna ‘dxdiag’ yazın. Adım #2: Karşınıza çıkan arama sonucuna tıklayarak ‘DirectX Tanı Aracı’ ekranını açın. Adım #3: DirectX Sürümü kısmından güncel DirectX sürümünüzü kontrol edin. Adım #4: Windows Update ekranına giderek güncelleştirmelerinizi denetleyin.

DxDiag raporu alma işlemi oldukça önemlidir çünkü bilgisayarınızın donanım ve yazılım bilgilerini detaylı şekilde görebilmenizi sağlar. İşletim sisteminize göre DxDiag raporu alma adımları şu şekildedir:

**Windows 7:**
1. Başlat düğmesine basın.
2. Arama Kutusuna "dxdiag" yazın ve Enter tuşuna basın.
3. DirectX Tanı Aracı penceresi açılacak.
4. "Tüm Bilgileri Kaydet" seçeneğine tıklayın.
5. Bilgileri Masaüstünüze kaydedin ve dosya adını bırakın.
6. Dosyayı bir Destek Biletine ekleyin.

**DirectX Tanı Aracı Nasıl Açılır:**
1. Başlat'a tıklayın ve Çalıştır'ı seçin.
2. Dxdiag yazın ve Tamam'a tıklayın.
3. Sistem sekmesinde DirectX sürümünü not alabilirsiniz.

**Windows 10 DxDiag Açma:**
1. Başlangıç ögesini seçin ve arama kutusuna "dxdiag" yazın.
2. Sonuçlardan dxdiag sonucunu seçin.
3. Araçta "Tüm Bilgileri Kaydet" ögesini seçerek paylaşılabilir bir biçim elde edin.

**Dxdiag ve DirectX hakkında:**
- Dxdiag, sistem bilgilerini toplayarak donanım ve işletim sistemi hakkında bilgi verir.
- Dxdiag.exe, Microsoft DirectX Diagnostic Tool dosyasını içerir.
- Dxdiag komutu, Directx sürümünü, donanım bilgilerini ve genel sistem özelliklerini gösterir.

**DirektX Sürümü Öğrenme:**
- Görev çubuğundaki arama kutusuna "dxdiag" yazarak DirectX sürümünü öğrenebilirsiniz.

**DirectX'in En Son Sürümünü Yükleme:**
1. Windows tuşuna basın ve arama çubuğuna 'dxdiag' yazın.
2. Açılan DirectX Tanı Aracı ekranından güncel DirectX sürümünüzü kontrol edin.
3. Windows Update ekranına giderek güncellemelerinizi denetleyin.

Bu adımları takip ederek bilgisayarınızın Directx bilgilerini detaylı şekilde öğrenebilir ve sorun yaşadığınız durumlarda bu raporu destek ekibiyle paylaşarak daha hızlı ve etkili destek alabilirsiniz.

Geri