Dx11 ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dx11 ne işe yarar?​

nasıl çalışır: yeni nesil grafik işlemcilerin gelişmiş özelliklerine erişim sağlayan ve yeni windows 7 işletim sisteminin önemli unsurlarından biri olacak directx11, microsoft tarafından tasarlanan en yeni endüstri standardı programlama arabirimidir.

DirectX yüklü olup olmadığını nasıl anlarım?​

Bilgisayarınızda hangi DirectX sürümü yüklü?
- Görev çubuğundaki arama kutusuna dxdiag yazın. Ardından, dxdiag Komut çalıştır öğesini seçin.
- DirectX Tanı aracında sistem sekmesini seçin ve ardından sistem bilgilerialtında DirectX sürümünü denetleyin.
DirectX nasıl aktif edilir?
Adım #1: Klavyenizeki Windows tuşuna basın ve arama çubuğuna ‘dxdiag’ yazın. Adım #2: Karşınıza çıkan arama sonucuna tıklayarak ‘DirectX Tanı Aracı’ ekranını açın. Adım #3: DirectX Sürümü kısmından güncel DirectX sürümünüzü kontrol edin. Adım #4: Windows Update ekranına giderek güncelleştirmelerinizi denetleyin.

DirectX 81 nedir?​

DirectX, Microsoft’un özellikle video oyunları için çoklu ortam yazılımlarının uyumlu ve hızlı bir şekilde hazırlanmasını sağlayan bir yazılın programlama (API) arayüzüdür. Oyun programcıları, DirectX kütüphaneleri aracılığıyla tüm bilgisayarlarda çalışan program ve oyunların çalışmasını sağlar.

Oyunlarda DirectX 11 mi 12 mi?​

DirectX 9 ve 11 tabanlı oyunlar 2 ve 4 çekirdek kullanıyor hatta bazen bu sayı bir adetle sınırlı olabiliyordu. DirectX 12, oyun açılan bilgisayarda ne kadar çekirdek varsa gücü bu duruma göre eşit olarak dağıtıyor ve kullanıcıya çok daha güçlü bir performans sunuyor.
Oyunlarda DirectX nedir?
DirectX, video kartları, ses kartı ve bellek gibi donanım bileşenlerine düşük düzeyde erişim sağlayan bir dizi uygulama programlama arabirimidir (API). Kulağa çok karmaşık geliyorsa, işleri parçalara ayıralım. DirectX, temel düzeyde oyunların ekran kartlarıyla “konuşmasına” izin verir.
Bu yapıların arasında directx gelir. Yani çoklu ortam yazılımlarının uyumlu ve rahat bir şekilde hazırlanabilmesi konusunda directx büyük bir önem taşıyor. Böylece içermiş olduğu bileşenler sayesinde, çökme ya da hata gibi sorunları yaşanmadan hızlı biçimde yazılımlar hazırlanmış olur.
Ekran Kartım DirectX 12’yi Destekliyor mu? Eğer bilgisayarınızda Windows 10 yüklü ise ve ekran kartı sürücünüz 352.84 veya üzeri ise GPU’nuz Fermi mimarisi veya daha yeni bir mimariye sahipse (400 serisi ve üzeri için) teorik olarak DirectX 12 sürümüne sahipsiniz demektir.
DirectX 9 nasıl etkinleştirilir?
Veya aramaya “Windows özelliklerini aç veya kapat” yazın ve çıkan seçenekten ayarlara direkt olarak ulaşın. Açılan ekranda Eski Bileşenler seçeneğinin yanındaki + butonuna tıklayıp DirectPlay’in yanına tik koyup tamam diyin. Otomatik olarak yükleme başlayacaktır.

Ekran kartının DirectX 12 desteklediğini nasıl anlarız?​

Oyunlarda DirectX 12 açılmalı mı?​

DirectX 11 ve DirectX 12 gibi tüm API yazılım programlama arayüzleri için; bilgisayarınızda oyunların açılmasını sağlarlar demek yanlış olmaz.
DirectX 12 iyi mi?
Intel ve Microsoft’un düzenlediği ilk DirectX 12 konferansında DirectX 12’nin, DirectX 11’e kıyasla %50’ye varan performans artışı ve güç tasarrufu sağladığını görmüştük. Xbox cephesinde ise DirectX 12 sayesinde geliştiricilerin, Xbox One’ın ESRAM belleğine daha kolay ulaşmasının önü açılacak.

DirectX 12 önemli mi?​

Grafik kartı üreticileri AMD ve Nvidia’nın sürücüleri DirectX 12’yi sonuna kadar desteklediğinden, API’nın faydalarını gerçekten görmemiz için çok az daha beklememiz gerekecek. Windows 10’a geçmeyi düşünüyorsanız DirectX 12 geçiş için geçerli bir neden olabilir.

Windows 10 DirectX 12 destekliyor mu?​

Eğer bilgisayarınızda Windows 10 yüklü ise ve ekran kartı sürücünüz 352.84 veya üzeri ise GPU’nuz Fermi mimarisi veya daha yeni bir mimariye sahipse (400 serisi ve üzeri için) teorik olarak DirectX 12 sürümüne sahipsiniz demektir.
DirectX 12 Ultimate hangi ekran kartları destekliyor?
NVIDIA RTX 20 ve RTX 30 Serisi NVIDIA’nın Turing mimarili RTX 20 serisinin DX 12 Ultimate’ı tam olarak desteklediğini yazmıştık. Yeni nesil Ampere mimarili ekran kartları da doğal olarak tüm özellikleri kullanabiliyor. Ayrıca gelişmiş 2. nesil RTX çekirdekleri ise daha iyi bir ışın izleme deneyimi sunuyor.

Geri