Duzey 3 lisansi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Düzey 3 lisansı ne ise yarar?​

bu lisans banka ve aracı kuruluşlarda hisse senedi alımı satımı ve portföylerin yönetilmesinde çalışan kişiler ile halka açık şirketlerin yatırımcı ilişkilerinde çalışacak kişilerde bulunması gereken, iibf mezunu arkadaşların özellikle dikkate alması gereken, iş bulduran bir sertifikadır.

Lisans sahibi olanlar kaç yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadır?​

MADDE 19 – (1) Lisans sahibi olanlar her üç yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadırlar. Lisans yenileme eğitimlerinin içeriği ve yapılış usulleri Kurul tarafından belirlenir. Lisans yenileme eğitimleri SPL tarafından veya SPL’ce yetkilendirilen kuruluş tarafından düzenlenir.
SPK lisansı ne kadar geçerli?
Unvan: Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş. 2- Lisansın bir geçerlilik süresi var mı? Evet, var. Lisanslama Tebliğinin 17’nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca Lisans sahibi olanlar her 3 yılda bir lisans yenileme eğitimlerine katılmak zorundadırlar.
SPK lisansı yurtdışında geçerli mi?
Kuracağımız finansal eğitim merkezi sadece sektör çalışanlarımıza değil, tüm bölge ülkelerindeki sektör çalışanlarına finansal eğitim verecek, dileyenler sınavlara girerek lisans alabilecek, bu lisanslar da IOSCO üyesi ülkelerde geçerli bir sertifika özelliği taşıyacak.

SPL Sınav ücreti ne kadar?​

Ücret Tarifesi

SPK sınav ücreti ne kadar?​

SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı belgesi nasıl alınır?
Lisans eğitiminden mezun olan kişilerin SPK tarafından açılan Değerleme Uzmanlığı Sınavına girmesi ve sınav sonrasında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisansını alması gerekir. Bu şartları taşıyan kişiler gayrimenkul değerleme uzmanı olarak görev alabilirler.
SPK değerleme Uzmanlığı sınavına kimler girebilir?
Türkiye’deki sisteme göre 4 yıllık üniversite mezunu olan ve/ya YÖK tarafından kabul edilmiş üniversitelerden mezun olmuş herkes sınava başvurabilir. Başarılı olursa da lisans alabilir.

Örneğin, müfettiş veya iç kontrol elemanı olarak istiyorsanız Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 lisansına sahip olmak zorundasınız. Ya da türev araçlarla ilgili bir faaliyette görev yapıyor veya yapacaksanız, Türev Araçlar Lisansı almak zorundasınız.

SPK Düzey 1 kaç ders?​

Online Eğitimlerimiz

SPK düzeyleri nelerdir?​

Buna bağlı olarak SPK sınavları kağıt üzerinde yapılan ve e-SPL olmak üzere ikiye ayrılır. Sermaye piyasası faaliyetleri düzey 1 – 2 – 3, türev araçlar, kurumsal yönetim derecelendirme, kredi derecelendirme, konut değerleme ve gayrimenkul değerleme olmak üzere toplam 8 lisans türü bulunmaktadır.
SPK düzey 3 nerede çalışır?
Yatırım kuruluşları Finansal piyasalar. Takas, saklama ve operasyon işlemleri. Finansal yönetim ve mali analiz.
SPK sınavında kaç ders var?
Yukarıdaki 9 dersten sınava girip 100 üzerinden 60 alan ve tüm derslerin ortalaması 70 ise başarılı olursunuz. 6- Temel Düzey Lisanslama Sınavına Kaç Kez Girebilirim. Kaç hakkım var? Sınavlarda başarısız olanların, yeniden girecekleri sınav sayısında herhangi bir sınırlama yoktur.

SPL düzey 3 nedir?​

Sermaye piyasası faaliyet alanlarından herhangi birinde aşağıda belirtilen görevlerde çalışan veya çalışmak isteyen kişilerin Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı almaları gerekmektedir.

SPK ileri düzey 3 lisansı ne işe yarar?​

Geri