Duzensiz galaksinin belirli bir sekli var midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
261.653
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Düzensiz galaksinin belirli bir şekli var mıdır?​

Düzensiz Galaksiler genellikle onları spiral veya eliptik olarak tanımlamak için yeterli bir yapıya sahip değildir. Bazı küçük düzensiz galaksiler, yaklaşık 13.5 milyar yıl önce oluşan en eski galaksilere benzer şekilde “Düzensiz Cüceler” olarak isimlendirilir.
Belli bir biçime sahip olmayan galaksi nedir?
Düzensiz ya da olağan dışı biçimli galaksiler ise “tuhaf galaksiler” olarak bilinir ve tipik olarak, komşu galaksilerin kütle çekimine bağlı biçim bozulmasıyla oluşurlar.
Samanyolu hangi galaksiye örnektir?
Samanyolu’nun şekli hakkındaki yaygın görüş, onun bir çubuklu sarmal galaksi olduğu yönündedir. Merkezdeki çubuk şeklindeki yıldız yoğunlaşmasının iki ucundan logaritmik spiral şeklinde uzayan iki ana kol ve yardımcı kollar, galaksinin şeklini oluşturur.

Samanyolu Galaksisi çubuklu sarmal mıdır?​

Hubble düzenine göre çubuklu sarmal galaksiler SB ile gösterilirler ve kollarının açıklıklarına göre üç altsınıfa ayrılırlar: SBa, SBb ve SBc. 2005 yılında Spitzer Uzay Teleskobundan elde edilen verilere göre galaksimiz Samanyolu’nun da bir çubuklu sarmal galaksi olduğuna dair iddialar ağırlık kazanmıştır.
Hangi galaksilerden biri spiral galaksisidir?
Bunlar; spiral (sarmal) galaksi, çubuklu-sarmal galaksi, eliptik galaksi ve düzensiz galaksidir. Spiral galaksiler Evren’de en yaygın bulunan galaksi tipidir. Samanyolu’na en yakın galaksi olarak bilinen Andromeda Galaksisi bu tipte bir galaksidir. Spiral galaksiler; disk merkezlerinde bir şişkinlik ve halo bölgesine sahiptir.
Hangi gezegenlere sahip bir galaksi vardır?
Gezegenler, birçok farklı ekosistem tiplerinden oluşur. Tıpkı yoğun insan nüfusu olduğu gibi, yoğun yıldız populasyonlarına sahip galaksiler de vardır. Dünya, Güneş Sistemi’nde Samanyolu Galaksisi içerisinde bulunan bir gezegendir. Güneş, galaksi içerisinde dış tarafa 1/4 oranında yakın, merkeze ise 3/4 oranında uzak bir konumda yer almaktadır.
Tıpkı Dünya’mız, gezegenimize özgür sayısız malzemeden oluştuğu gibi, her galaksi de eşsiz bir gaz, toz ve yıldızların karışımından oluşmaktadır. Dünya’da bir çok ülke olduğu gibi, galaksilerin de kendi içinde farklı tipleri vardır. Şimdi gelin bu farklı tip galaksilere bir bakış atalım: Tanımlanmış 4 tip galaksi tipi vardır.
Eliptik galaksilerin kütlesi nelerdir?
Eliptik Galaksilerin kütlesinin büyük bir kısmının merkezlerinde bulunan kara delik oluşturduğu düşünülmektedir. Bu tür galaksilerin düşük aktiviteleri vardır ve genellikle düşük kütleli yaşlı yıldızlar bulunur. Çünkü yıldız oluşumu için gerekli olan gaz ve tozlar bulunmamaktadır.
 
Geri
Üst