- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Düz liselere nasıl girilir?
Yeni sistemde birçok değişiklik yer aldı. Artık öğrencilerin liseye geçiş için iki farklı yolu var: Evine yakın okula adrese dayalı olarak yerleşme ya da merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak okullar için yarışma. 1.367 okula girişte kullanılacak LGS, 2 Haziran’da yapılacak.Açıköğretim kayıt için neler gerekli?
Kayıt İşlemleriAcikogretim icin neler gerekli lise?
Mesleki Açık Öğretim Lisesinden aldığı tasdikname belgesinin aslı, Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayardan alınacak yeni kayıt öğrenci raporu (Bu belge kayıt sırasında irtibat büroları tarafından hazırlanır ve öğrenci tarafından imzalanır).
Açığa geçmek için nereye başvurulur?
Öğrenciler tasdikname belgesinin aslı ile Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yürüten Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek geçiş dilekçelerini vereceklerdir.2021 liseye geçiş nasıl olacak?
Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, “sınavla alan okullar” ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.8 sınıftan sonra liseye geçiş nasıl olacak?
Bu yıl 8’inci sınıfı bitirecek 1 milyonun üzerinde öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan liselere merkezi sınavla ya da ikametgahlarına göre evlerine yakın okula, tercihlerine göre sınavsız yerleştirilecek. Merkezi sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.
2021 Açık öğretim lise kayıtları nasıl yapılır?
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.Açık Öğretim Lisesine Kimler başvurabilir?
Aşağıdaki durumda olanlar Açık Lise başvurusunda bulunabilirler. – İlköğretim veya ortaokuldan mezun durumda olanlar, – Normal Lise veya Meslek Lisesinden ayrılan öğrenciler, – Yurtdışında ilköğretim okulu veya ortaokuldan mezun olmuş ve denklik belgesi olan öğrenciler.Açık liseye nasıl kayıt olunur 2022?
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptırabilecek.