Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Duz lise mezunu olup hemsire olabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Düz lise mezunu olup hemşire olabilir mi?​

Bu yol izleyebilecekleri ilk yoldur. Diğer yol ise düz liseden, açık öğretim lisesinden ya da Anadolu lisesinden mezun olması fark etmeksizin her lise mezununun üniversite sınavında 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni tercih ederek mesleğe adım atmasıdır.

Hemşire olmak için hangi liseye gitmek gerekir?​

Hemşire olmak için hangi liseye gitmek gerekir?
Eğitimini yüksekokulda tamamlamak isteyen kişilerin ise, hemşirelik yüksekokullarına gitmesi gerekir. Hemşire olabilmek için sağlık meslek lisesi, Hemşirelik Yüksekokulu ya da Hemşirelik Lisans Bölümü okumanız gerekir.

Sağlık lisesinden hemşire olunur mu?​

Sağlık lisesinden hemşire olunur mu?
SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARI NE OLABİLİR? Yukarıda belirttiğimiz Hemşirelik, Anestezi Teknisyenliği ve Tıbbi Laboratuvar gibi bölümlerden mezun olan öğrenciler aşağıdaki sağlık bölümlerinde iş fırsatı yakalayabilirler; Sağlık Bakım Teknisyenliği. Çevre Sağlığı Teknisyeni.

Hemşirelik için kaç net gerekir 2021?​

15 net Fen Bilimleri ve. 9,5 net Sosyal Bilimler yapmalıdır. AYT’de ise 22 net Matematik-Geometri ve. 21 net Fizik-Kimya- Biyoloji yapmalıdır.

Hemşire olmak için şartlar nelerdir?​

Hemşire olmak için şartlar nelerdir?
Hemşire olmak için 2 yıllık Sağlık Meslek Lisesi bitirerek hemşire yardımcısı olunabilir. Ardından 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirsiniz. Ya da 4 yıllık Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni bitirerek hemşire olunabilir.

Ortaöğretim kpss den hemşire olunur mu?​

Ortaöğretim kpss den hemşire olunur mu?
Hemşire olarak görev almak isteyenler sınavdan aldıkları puanlar doğrultusunda tercihlerini şekillendirecek. Hasta bakımı gereksinimlerini sağlayan ve tetkikler için görevli olan hemşirelerin atamaları KPSS ortaöğretim puanıyla oluyor.
Hemşire yardımcılığından nasıl hemşire olunur?​
Hemşire yardımcısı olup kamu personeli olarak devlet kurumlarında çalışmak için öncelikli olarak sağlık meslek lisesinde okumak gerekmektedir. Bu liselerin hemşire yardımcılığı bölümünde, 9. sınıftan itibaren bazı hemşirelik dersleri teorik ve uygulamaları olarak verilmektedir.

Düz lise mezunu olup hemşire olabilmek için birkaç farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki, düz lise mezunlarının üniversite sınavında başarılı olarak 4 yıllık lisans eğitimi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni tercih etmeleridir. Diğer bir seçenek ise açık öğretim lisesi ya da Anadolu lisesi mezunlarının da aynı şekilde üniversite sınavına girerek sağlık bilimleri alanında lisans eğitimi almasıdır.

Hemşire olabilmek için hangi liseye gitmek gerektiği sorusu da sıklıkla sorulan bir konudur. Hemşirelik mesleğine adım atmak isteyenlerin sağlık meslek lisesi, Hemşirelik Yüksekokulu ya da Hemşirelik Lisans Bölümü gibi programları tercih etmeleri gerekmektedir.

Sağlık meslek liselerinden mezun olan bireylerin de çeşitli sağlık bölümlerinde iş fırsatları bulunmaktadır. Örneğin, Hemşirelik, Anestezi Teknisyenliği, Tıbbi Laboratuvar gibi bölümlerden mezun olanlar, Sağlık Bakım Teknisyenliği, Çevre Sağlığı Teknisyeni gibi alanlarda iş imkanlarına sahip olabilirler.

Hemşirelik eğitimine başvuruda bulunmak isteyenlerin bu mesleği yapabilmek için belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Örneğin, Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak hemşire yardımcısı olup ardından Sağlık Meslek Yüksekokulu veya Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atabilirler.

Ortaöğretim KPSS sınavı ile hemşire olunabilmesi mümkündür. Sınavdan alınan puanlar doğrultusunda tercihler yapılabilir ve hemşirelik mesleğine atanma fırsatı elde edilebilir.

Son olarak, hemşire yardımcılığından hemşireliğe geçiş yapmak isteyenlerin ilk olarak sağlık meslek lisesinde eğitim almaları gerekmektedir. Hemşire yardımcılığı bölümünde teorik ve uygulamalı dersler alarak, daha sonra hemşirelik lisans eğitimine devam edebilirler.

Geri