- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 214.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Duyuşsal amaçlar nedir?
Duyuşsal eğitim;öğrencinin duygu ve ihtiyaçlarını rahatça anlatmasını, kendisine ve başkalarına saygılı davranmasını ve kendini denetleme hedeflerini gerçekleştirmesini sağlamaya çalışır. Sosyal bilgiler programının amaçları incelendiğinde duyuşsal öğrenmenin önemli bir yer tuttuğu görülür.Hedefler kaça ayrılır?
Hedeflerin uzak, genel ve özel hedefler olarak sıralanması hedeflerin dikey boyutunu; davranışsal hedeflerin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor hedefler olarak ifade edilmesi de yatay boyutunu belirtir. Hedefler belirlenirken önce uzak, sonra genel en son özel hedefler belirlenir. Ulusal hedeflere yön verir.
Hedefler taksonomisi nedir?
Hedeflerin Taksonomisi Bir eğitim programı hedef, içerik, öğrenme-öğretme ve ölçme değerlendirme öğelerinden meydana gelmektedir. Bu bağlamda “hedeflerin taksonomisi”, öğrenme amacının ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini belirleyen bir sınıflamadır.
Devinişsel hedefler nedir?
Devinişsel hedefler ise zihin ve kas eşgüdümünü gerektiren becerilerin ağırlıkta olduğu bir alandır (Sözer, 2003, s.37). Öğrenme hedeflerini tamamıyla bilişsel, duyuşsal ya da devinişsel diye ayırmak mümkün değildir. Ancak herhangi bir hedefteki ağırlıklı öğrenme özelliklerine bakarak bir ayırıma gidilebilmektedir.Duyuşsal durum ne demek?
Duyuşsal alan: Kişinin insani duyguları ifade eden davranışlara duyuşsal alan denir. Bunlar içerisinde insana kazandırılmak istenen duygular, düşünceler, ahlaki yapıya da istek ve arzular da yer alır. Duyuşsal davranış: İnsanın duyguları ile öne çıkan davranışlara duyuşsal davranış denir.
Duyuşsal kazanım ne demek?
Öğrencilere kazandırılan paylaşma, hoşgörü başkalarına karşı saygılı olma gibi tutumlar duyuşsal kazanımlara örnektir. Yeterli bilgi düzeyi oluşmadan duyuşsal alandaki davranışları kazandırmak olası değildir.
Genel hedefler nelerdir?
Genel hedefler, uzak hedeflere götürücü nitelikteki hedeflerdir. Okulların genel hedefleri bu türdendir. Okulların hedefleri, genel hedeflerin çerçevesi içinde kalınarak okulun yetiştireceği insan gücünün mahiyeti dikkate alınarak saptanır.Hedef ve kazanımlar nedir?
Hedef eğiticinin öğrencide öğretim süreci sonunda kazanmasını beklediği özelliktir. Öğrenim Kazanımları Öğrenme süreci tamamladıktan sonra, başarılı olmuş bir öğrencinin, neleri bilmesi, anlaması ve/veya yapabilmesi gerektiğini açıklayan ifadelerdir.
Taksonomik düzey ne demek?
Biyolojik sınıflandırma sisteminde taksonomik seviye (rütbe, kategori, grup, düzey, sıra) takson adı verilen bir grup organizmanın taksonomik hiyerarşi için göreceli olarak bulundukları sıradır.
Aşamalı sınıflama nedir?
Öğrenme-öğretme sürecinde öğrencilerin ulaşacağı hedef davranışların belirlenmesi ve yazılmasında yararlanılan hedeflerin amaçların aşamalı sınıflaması (taksonomi); hedef davranışların “basitten karmaşığa, kolaydan zora, somuttan soyuta birbirinin ön koşulu olacak şekilde aşamalı sıralanması” (Sönmez, 2004) olarak …Devinişsel alan ne demek?
Devinişsel alan, fiziksel hareketi, hareketsel beceri alanını kullanmayı ve koordinasyonu içerir. Psikomotor davranışlar zihin_kas koordinasyonu ile yapılan davranışlardır. Trafikte yaya kaldırımı olmayan yerlerde soldan yürüme, coğrafya dersinde harita çizme bu alandaki davranışlara örnek olarak verilebilir.
Bloom teknolojisi ne demek?
Bloom Taksonomisi, öğrencilerin bilişsel becerilerini kategorize eden, en temel beceri olan “bilgiyi hatırlamadan,” en zorlu beceri olan bilginin muhakeme edilmesine, yani “değerlendirmeye” kadar sınıflara ayıran bir sistemdir.