AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Duyusal oyunlar neden onemli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duyusal oyunlar neden onemli?​

Duyusal oyunlar dil gelişimini, bilişsel gelişimi, ince ve kaba motor becerileri, problem çözme becerilerini ve sosyal etkileşimi destekliyor. Çocukların hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlıyor ayrıca hafızayı geliştirmeye ve güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Duygusal oyun nedir?​

Duyusal oyunların çocukların duygularını daha iyi ifade etmelerini, hayal kırıklıkları yaşadıkları anlarda daha kolay tölere edebilmelerine yardımcı olur. Gerçek duyusal oyunlar çocukların hayal güçlerinin gelişmesine katkı sağlar. Duyusal oyunlar evlerin güvenli ortamlarında kolayca kurgulanabilir.
Duyu Gelişimi neden önemli?
Normal duyusal sürecin bu aşamalarından herhangi birinde sorun yaşayan çocuklar, duyu bütünleme terapisine ihtiyaç duyarlar. Çünkü öğrenmenin temelinde duyu-motor gelişim yer almaktadır. Çocuğun çevre ile etkileşimi beyin gelişimini şekillendirir.

Bilişsel oyunlar nelerdir?​

Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan bilişsel oyunlar, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır.

Dokunma duyusu neden önemli?​

Dokunma, basınç ve ağrı seviyesiyle ilişkilidir ve bu suretle ısıyı (sıcak ve soğuğu) ayırt etmemize yardımcı olur. Dokunma sosyal gelişimin önemli bir parçasıdır. İçinde olduğumuz çevreyi ölçüp değerlendirmemize yardımcı olur ve buna uygun tepkiler geliştirmemizi sağlar.
Duyu bütünleme neden önemli?
Duyu Bütünleme Terapisi Neden Önemlidir? Öğrenme süreci bebek henüz anne karnındayken, duyu bütünleme sayesinde başlar ve doğumdan sonraki süreçte, duyusal gelişimle birlikte merkezi sinir sistemi beslenerek gelişimine devam eder.
Sembolik oyun öncesi dönem (2-12 ay dönemi) Sembolik oyun öncesi dönem çocukların 2 aydan itibaren nesneleri keşfetmeleri ile başlar. 2-12 ay arası dönemde çocuklar motor becerileri yardımı ile oyuncaklara uzanmaya, tutmaya ve yerlerini değiştirmeye başlarlar.
 
Geri
Üst