- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Duygusal Zeka Neden?
Duygusal zeka, kişinin özel hayatında çok daha dengeli ve huzurlu olmasını sağlar. Modern çağda birey bazı zamanlar kendi duygularını anlamakta bile güçlük çekmektedir. Bununla birlikte anne, baba, eş, kardeş gibi yakın aile üyelerinin hislerine ortak olmak için, duygusal zekanın gelişmiş olması gerekir.EQ neden önemli?
EQ oranı yüksek insanlarda liderlik vasıfları gözlemlenir. EQ oranı yüksek insanlar daha fazla güven duygusu taşırlar. Sosyal ilişkilerde duygusal zekanın önemi yüksektir. Hem kendi duygularını, hem de diğer insanların duygularını yorumlama yeteneği sosyal ilişkilerin güçlenmesini sağlar.Duygusal Liderlik Nedir?
Duygusal Liderlik Nedir?Duygusal zekâya sahip bir lider, kurum içerisinde duygusal zekânın varlığını ve etkisini sürdürülmesine katkı sağlar. Kurum içerisinde duygusal zekâ kavramını destekler ve kurum çalışanlarını bu yönde geliştirmeye çalışır. Duygusal zekâyı geliştirmesi için teşvik eder. Kurumda çalışan bireylere rol model olur.
EQ neden IQ dan önemlidir Özet?
İyi bir mühendis olmak için parlak bir IQ’ya sahip olmanız gerekiyor fakat mühendislere liderlik etmek için EQ’nuz IQ’nuzdan daha önemli bir hale geliyor. IQ düşünceleri, bilgiyi ve fikirleri, entelektüel biçimde yönetme yeteneğidir. EQ ise diğer insanlarla olan ilişkileri yönetme yeteneğidir.Duygusal zeka nasıl geliştirilir kitap?
Duygusal Zeka ile İlgili Okunması Gereken 3 Kitap- 1. “Duygusal Zeka: EQ Neden IQ’dan Daha Önemli”, Daniel Goleman (çev. Banu Seçkin Yüksel)
- 2. “İşbaşında Duygusal Zeka”, Daniel Goleman (çev. Handan Balkara)
- 3.Duygusal Zeka 2.0, Travis Bradberry & Jean Greaves (çev. Azmi Ulaş)
Duygusal zeka nasıl kullanılır?
Duygusal zeka nasıl kullanılır?Duygusal zeka; kişinin kendi duygularını anlaması, başkalarının duygularına empati beslemesi ve duygularını yaşamını zenginleştirecek biçimde düzenleyebilme yetisidir. Buna göre, bireyin hayattaki başarısı kendi duygularını dengeleyebilme ve yönetebilme başarısına bağlı olmaktadır.
Duygusal zekası yüksek insanlar mesleki anlamda başka insanlar ile iyi iletişim kurabildiklerinden ve yönetme becerisine sahip olduklarından genellikle çok başarılı olurlar. Zaten kişilerin hayat başarısında IQ’nun yüzde 20, duygusal zekanın ise yüzde 80 oranında belirleyici olduğu bilinmektedir.