AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duygusal gelisime etki eden faktorler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duygusal gelişime etki eden faktörler nelerdir?​

Duygusal Gelişimi Etkileyen Faktörler. Duygusal gelişim- bir çocuğun duygularını tanıma ve kontrol etme yeteneğinin gelişimi- çocuğun doğuştan gelen mizacı (genlerinin etkileri), çevresi (doğduğu ortamın koşulları), sağlık durumu, aile üyeleriyle sonrasında akranlarla etkileşim gibi faktörler yoluyla belirlenmektedir.

Duyguların ifade ediliş tarzı çocuktan çocuğa değişiklik gösterir. Duygusal becerilerin gelişimi etkileyen en önemli faktörler aile, okul ve akranlar (sosyal çevre)dır. Duygusal Gelişimi Desteklemek İçin Neler Yapılabilir? dinlemektir.
Duygusal gelişim nedir örnekleri?
Sosyo-duygusal gelişimi, çocuğun duygularının farkında olması, kendini tanıması, hangi durumda nasıl davranacağını bilerek duyguları üzerinde denetiminin artması ve yaşadığı topluma uyum sağlaması olarak ifade edebiliriz.
Duygusal gelişim alanı nedir?
Sosyal-Duygusal gelişim bebeğin etrafındaki kişilere ilk gülümseyişi ile başlayan kendini ifade etme, duygularını denetleyebilme, sosyal uyaranları bulundukları bağlama göre doğru algılama ve bu uyaranlara doğru tepkiler verme ile devam eden davranış örüntülerini kapsayan bir gelişim alanıdır.

Duygusal gelişimin desteklenmesi için neler yapılabilir?​

Çocukların Sosyal Duygusal Gelişimini Desteklemek için 10 Altın Öneri
- Güçlü olduğu alanlara odaklanın.
- Olumsuz davranışların sonuçlarını takip edin.
- Çocuğunuza nasıl hissettiğini sorun.
- Öfkelendiğiniz durumlarda sakinleşebileceğiniz yollar bulun.
- Olumsuz eleştiri ve alaydan uzak durun.
- Gerektiğinde özür dileyin.
Gelişim psikolojisi temel duygular nelerdir?
Bebekler sevinç, öfke, üzüntü ve korku gibi temel duyguları hissetmeye başlarlar. Daha sonra, çocuklar benlik hissi geliştirmeye başlarken, utangaçlık, sürpriz, şaşkınlık, utanç, suçluluk, gurur ve empati gibi daha karmaşık duygular yaşar.
Çocuğun duygusal gelişimi için neler yapılmalı?
Kişinin belli bir neden olmaksızın bir davranışta ısrar etmesi,düşünce,tutum ve davranışını değiştirmemesi durumudur. Nedenleri: Temel gereksinimlerin zamanında karşılanmaması, Çocukların anne-baba ve diğer büyüklere isteklerini yaptırma arzuları.
Çocukların duygusal problemleri nelerdir?
Bu davranışlar arasında öfke nöbetleri, saldırganlık, yalan söyleme, bağırma, kendisine ya da başkasına zarar verme, sürekli konuşma, altını ıslatma, nesneleri fırlatma, izinsiz eşya alma, tırnak yeme, uyuklama, ödevini yapmama, küfür etme gibi davranışlar sayılabilir.
 
Geri
Üst