AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duygusal emek ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duygusal emek ne demek?​

Çalışma yaşamında duygusal emek; çalışanların hizmet verdikleri süre içinde, kendilerinden beklenen duyguları sergilemele- ridir. Çalışanların emek sürecine katabilecekleri son olgu duygularıdır. Özellikle hizmet sektörü çalışanlarından, müşterilere karşı bir takım duyguları sergilemeleri beklenmektedir.

Duygusal emeği etkileyen faktörler nelerdir?​

3.DUYGUSAL EMEĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Cinsiyet dışında yaş, iş tecrübesi, duygusal zeka, empati gibi bireysel faktörler de duygusal emek davranışının sergilenmesinde etkiye sahiptir.
Duygusal Olaylar Teorisi Nedir?
Duygusal olaylar teorisi ( AET ), örgütsel psikolog Howard M. Weiss ( Georgia Teknoloji Enstitüsü ) ve Russell Cropanzano ( Colorado Üniversitesi ) tarafından duyguların ve ruh hallerinin iş performansını ve iş tatminini nasıl etkilediğini açıklamak için geliştirilen bir modeldir .
Duygusal emek stratejileri nelerdir?
Duygusal emek stratejileri olarak yalnızca yüzeysel ve derin davranışı ele alan çalışmalar, çalışanların kendiliğinden gerçekleşen, gerçekten hissettikleri ve örgütün ifade edilmesini istediği duygularla uyumlu olan duyguları dışarıda bırakırlar.

Duygu düzenleme stratejileri nelerdir?​

Bilişsel duygu düzenleme stratejilerinin her biri, insanların zaman zaman tehdit edici ya da stres veren yaşam olayları karşısında başvurduğu başa çıkma yolları olarak karşımıza çıkmaktadır. Garnefski ve ark. (2002), 9 bilişsel duygu düzenleme stratejisi belirlemişlerdir.

Hissedilen duygular ile dışa gösterilen duygular arasındaki uyuşmazlığa ne denir?​

Duygusal Uyumsuzluk: Duygusal uyumsuzluğu Middleton (1989) örgütlerde gösterilmesi beklenen duygular ile gerçekte hissedilen duygular arasındaki çatışma; Rafaeli ve Sutton (1987) ise rol çatışmasının bir şekli ve duygusal emeğin boyutlarından biri olarak ele alan Morris ve Feldman (1996) hissedilen ile ifade edilen …
 
Geri
Üst