AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duydum ki unutmussun sozlerini kim yazdi?

Editör

Yeni Üye

Duydum ki unutmuşsun sözlerini kim yazdı?​

“Mihrabım Diyerek Sana Yüz Vurdum”, “Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini” şarkılarının söz yazarı Turgut Yaryent hayatanı kaybetti.

Duydum ki unutmuşsun ne zaman yazıldı?​

Duydum ki unutmuşsun ne zaman yazıldı?
Milliyet gazetesinin 1977’de açmış olduğu “Yılın Sevilen Şarkıları” yarışmasında muhayyer kürdi makamındaki “Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini” ve hüzzam makamındaki “Ömrümüzün son demi, sonbaharıdır artık” adlı şarkılarıyla ödül aldı.

Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini kimler söylüyor?​

Cem Adrian – Cem Adrian – Duydum Ki Unutmuşsun (Official Video) – YouTube.

Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini hangi makam?​

Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini hangi makam?
Bestesi Selâhattin Altınbaş’a, güftesi Turgut Yarkent’e ait olan, Muhayyer kürdî makamı, Semâî usûlündeki şarkı; Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini notası.
Turgut Yarkent kim?​
Ünlü söz yazarı. Turgut Yarkent, 1916 yılında Üsküdar’da dünyaya geldi. 1939 yılında Harp Okulu’ndan mezun oldu. 1949 – 1950 yıllarında Harp Akademisi’nde okudu. 1954 yılında geçirdiği kaza sonucu askerlikten ayrıldı. 100’den fazla şiiri Türk sanat müziğinin sevilen eserlerine güfte oldu.

Duydum ki unutmuşsun Hangi film?​

Duydum ki unutmuşsun Hangi film?
1970 yapımı Cüneyt Arkın’la oynadığı “Hayatım Sana Feda” filminde Türkan Şoray bu şarkıyı bir gazino sahnesinde seslendirmişti… Ancak filmde şarkıyı söyleyen kendisi değil, Nesrin Sipahi’ydi… Şimdi “Olmaz Olmaz Bu İş Olamaz”ı kendi sesinden dinleyeceğiz… “Duydum ki Unutmuşsun” böyle bir şarkı olmuş.

Mihrabım Diyerek kime ait?​

Zeki Müren – Mihrabım Diyerek – YouTube.

Mavi Boncuk söz müzik kime ait?​

Mavi Boncuk söz müzik kime ait?
Emel SayınMavi Boncuk / Sanatçı

Mavi Boncuk Türk Sanat Müziği mi?​

‘Mavi Boncuk’ şarkısı kesin olarak Azerbaycan’a aittir ve ilk kayıt 1968 yılında yapılmıştır ve şarkının orjinali Azerbaycan’ın ünlü sanatçısı Zeyneb Hanlarova tarafından ‘Sana Kurban’ ismi ile okunmuştur. Bu şarkıyı Ermeniler ise ‘Garoon Garoon’ olarak söylemektedir. Ancak şarkı ne Ermenilere ne de Türklere aittir.

Mavi boncuk şarkısı kim söylüyor?​

Mavi boncuk şarkısı kim söylüyor?
Emel Sayın’ın ‘Mavi Boncuk’ şarkısı ile ilgili şok iddia! – Magazin Haberleri – Milliyet.
Mavi Boncuk şarkısını kim yazdı?​
Ülkü AkerMikail MüşfikMavi Boncuk/Söz yazarları

Mavi Boncuk ilk kim söyledi?​

Mavi Boncuk ilk kim söyledi?
‘Mavi Boncuk’ şarkısı kesin olarak Azerbaycan’a aittir ve ilk kayıt 1968 yılında yapılmıştır ve şarkının orjinali Azerbaycan’ın ünlü sanatçısı Zeyneb Hanlarova tarafından ‘Sana Kurban’ ismi ile okunmuştur.

Mavi Boncuk şarkısının yazarı kim?​

Mavi boncuk şarkısı ne zaman çıktı?​

Mavi boncuk şarkısı ne zaman çıktı?
1988Mavi Boncuk / Çıkış tarihi

Emel Sayın Ermeni mi?​

Emel, 20 Kasım 1945’te, Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Suat Hanım ve Ahmet Bey’in 4 çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya geldi. Sayın ailesi, 1926’da Türkiye’ye gelen muhacir bir aileydi; Makedon kökenliydiler.

Evet, Turgut Yarkent söz yazarı olarak Türk müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan bir isimdir. 1916 yılında Üsküdar'da doğmuş ve Türk sanat müziğine birçok sevilen eser kazandırmıştır. Özellikle "Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini" ve "Mihrabım Diyerek Sana Yüz Vurdum" gibi şarkılarla tanınmaktadır.

"Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini" şarkısı Muhayyer kürdî makamında bestelenmiş olup, güftesi de Turgut Yarkent'e aittir. Bu şarkı, 1977 yılında Milliyet gazetesinin düzenlediği "Yılın Sevilen Şarkıları" yarışmasında ödül kazanmıştır.

Ayrıca, "Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini" şarkısını seslendiren isimlerden biri de Cem Adrian'dır. Şarkının orijinal seslendiricisi ve söz yazarı Turgut Yarkent'tir.

Turgut Yarkent'in kaleme aldığı şarkı sözleri ve müziği Türk sanat müziği repertuarında önemli bir yer tutmaktadır. Oluşturduğu eserler ile Türk müzik kültürüne katkıda bulunmuş ve unutulmaz eserler bırakmıştır.

Geri