- Konu Yazar
- #1
Düve kaç aylıkken süt verir?
Düve hayvanı ilk on iki aydan sonra süt verimi başlamaktadır. Bu san iki ay sürecinde bu hayvanların beslenmesi oldukça önemli olmaktadır. Eğer eksik ve yetersiz beslenme olur ise verim de azalmaktadır.Düve kaç aylık boğaya gelir?
Düve kaç aylık boğaya gelir?Bir işletmede her ineğin süt veriminin yanı sıra yılda bir buzağı vermesi istenir. Normal gelişimini tamamlamış düveler 15-16 aylık yaşta tohumlanıp gebe bırakılmalıdır. Bundan daha erken yaşta sağlanan gebelik düvelerin hem gelişmelerini geriletir hem de işletmeye sağlayacağı toplam yararı azaltır.
Düve neyin yavrusu?
Düve: Doğum yapmamış dişi inek yavrusu. Tosun: 15 aylık–2 yaş arası erkek inek yavrusu. İnek: 2 yaş ve üzeri dişi sığır. Boğa: 2 yaş ve üzeri erkek sığır.5 aylık gebe inek nasıl anlaşılır?
5 aylık gebe inek nasıl anlaşılır?Ayrıca insanlarda olduğu gibi ineklere de kan testi yapılarak hamileliğini tespit edebilirsiniz. Eğer gebelik başladı ise kan testi ile çok kolay anlaşılıyor. Fakat kan testi ile yapılan muayenenin ultrason veya rektal muayene ile desteklenerek kesin bir sonuç alınması sağlanmalıdır.
Düve kaç aylıkken Tohumlanmalı?
Düvenin kızana gelmiş olması hemen tohumlamaya uygun olduğunu göstermez. Bir düvenin tohumlanması için yavruyu taşıyacak ve yeterince iyi besleyebilecek bir vucüt büyüklüğüne erişmesi gerekir. Bu durum ise genelde 18 ay civarı 375 kg dolaylarındadır.Düve kaç günde bir kızgınlık gösterir?
Düve kaç günde bir kızgınlık gösterir?İnek ve düveler yılın her mevsiminde, yaklaşık 21 günde bir tekrarlayan kızgınlık dönemine sahiptirler. Bu süre 18. İla 24. günler arasına da sarkabilir. Düvelerde bir gün daha erken olabilir. Normal doğum yapan bir inek, doğumdan 2-4 hafta sonra ilk kızgınlığını gösterir.
Süt ineği günde kaç litre süt verir?
Süt verimi bir laktasyon döneminde 5.000 ile 7.000 litredir. Fakat ıslah yapılmış ve üstün olanları ile yapılmış seçilimler sayesinde 10.000 litre süt verimine rahatlıkla ulaşabilir. Cidago yüksekliği 140 ile 155 cm arasında değişmektedir. İyi yemlemede günlük ağırlık artışı 800 ile 1.200 gr olabilmektedir.Süt ineklerine hangi yemler verilir?
Süt ineklerine hangi yemler verilir?Kuru madde olarak, bir ineğin canlı ağırlığının % 1.5’i kadar kaba yem verilmesi günlük ihtiyacını karşılar. Yeşil yemler, kuru otlar, hasıllar, silajlar, hasat artıkları ve sanayi yan ürünleri süt ineklerine verilen kaba yemlerdir.