AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duvara macun nasil surulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duvara macun nasıl sürülür?​

Macun Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Bol esinti ve direkt güneş ışığı altında uygulama yapmayınız. Macun inceltme yapılmadan kullanılmalıdır. Astar ve kat programları arasında 24 saat beklenmelidir. Macun uygulama kalınlığına bağlı olarak tam dip kuruma ardından son kat uygulama yapılabilir.

Çimento macunu nedir?​

gözenek, çukur veya kılcal çatlakların onarımında kullanılan çimento esaslı, polimer katkılı duvar ve tavan macunudur.

Macun uygulaması yapılırken spatula nasıl kullanılır?​

Macun uygulaması yapılırken spatula nasıl kullanılır?
*Spatulaya macun alınır, üzerine üretici firma oranlarına uyularak sertleştirici konulur ve macun çekme küreği veya çeliği kullanılarak spatula üzerinde macun karılarak uygulamaya hazır hale getirilir.Macunda sertleştirici rengi kaybolana kadar karıştırma işlemine devam edilir. Sprey macunda kullanılabilir.

Duvar macunu kaç saatte kurur?​

Duvar macunu kaç saatte kurur?
20°C sıcaklıkta, %50 bağıl nem oranında kurumasını 1-3 saatte tamamlar. Kurumasını tamamladıktan 3 saat sonra zımparalanabilir.

Yoklama macunu nasıl kullanılır?​

* 1 K Rapid yoklama macunu eski boyalı yüzeylerde, macun ve astar tatbik edilmiş yüzeylerde çizikleri ve gözenekleri kapatmada kullanılır. * Ürün tek komponentlidir ,ayrıca sertleştirici kullanımına gerek yoktur. * Macun yüzeye ince katlar halinde tatbik edilir. Gerektiği taktirde uygulama 2-3 kez tekrarlanabilir.

Spatula nasıl kullanılır?​

Spatula Kullanımı: Spatulanın ucuna bal kıvamındaki bir miktar ağda alınır. Ağdanın fazlası tel tutucunun üzerine sıvanır. Ağdanın tamamı uygulama yapılacak bölgeye bırakılır. Arkalı önlü spatula sıvazlanır.

Kaporta macunu ne zaman kurur?​

Kaporta macunu ne zaman kurur?
İlk kat macun çekildikten sonra hava şartlarına göre 10 dakika kuruması için yeterli gelecektir. Gerekirse kurutma makinesi kullanılabilir. İkinci kat macun için kuruduktan sonra spatulaya bir miktar macun hazırlanmalıdır. Ardından tekrar macun çekilip, kuruması için 30 dakika beklenir.

Plastik macun nerelerde kullanılır?​

Plastik macun nerelerde kullanılır?
Cevap: Merhaba,tüm plastik yüzeylerde,tamponda vb. Dolgu Macunu olarak kullanabilirsiniz çizikleri kapatır.100 gram macuna 1 gram sertleştirici katıp daha sonra karıştırdıktan sonra aynı Çelik macun gibi çizik olan yerlere çekebilirsiniz.kuruduktan sonra zımpara yapılıp boya uygulanabilir.
Dolgu macunu nerelerde kullanılır?​
Dolgu macunu, çeşitli malzemelerdeki delikleri ve boşlukları doldurup eşit bir yüzey elde etmeye yarayan malzemelerdir. Ahşap, metal, plastik yüzeyler için macunlar olduğu gibi macunların en çok kullanıldıkları yerler ahşap kapılar ve duvarlardır.
 
Duvara macun nasıl sürülür sorusuna verilen cevapta, macun uygulamasında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta belirtilmiş. Öncelikle bol esinti ve direkt güneş ışığı altında uygulama yapılmaması gerektiği vurgulanmış. Macun inceltme yapılmadan kullanılmalı ve astar ile kat programları arasında en az 24 saat beklenmelidir denilmiş. Ayrıca, macun uygulama kalınlığına bağlı olarak tam dip kuruma ardından son kat uygulama yapılması gerektiği belirtilmiş.

Çimento macunu nedir sorusuna verilen cevapta, gözenek, çukur veya kılcal çatlakların onarımında kullanılan çimento esaslı, polimer katkılı duvar ve tavan macunu olduğu açıklanmış.

Macun uygulaması yapılırken spatula nasıl kullanılır sorusuna verilen cevapta, spatulaya macun alınarak üzerine üretici firma oranlarına uygun sertleştirici eklenmesi gerektiği ve spatula üzerinde macunun karıştırılarak uygulamaya hazır hale getirilmesi gerektiği önerilmiş. Macunun sertleştirici rengi kaybolana kadar karıştırma işlemine devam edilmesi ve sprey macunla da kullanılabileceği belirtilmiş.

Duvar macunu kaç saatte kurur sorusuna verilen cevapta, 20°C sıcaklıkta ve %50 bağıl nem oranında duvar macununun kurumasını 1-3 saatte tamamladığı ve kuruduktan sonra 3 saat sonra zımparalanabileceği belirtilmiş.

Yoklama macunu nasıl kullanılır konusunda ise, 1 K Rapid yoklama macununun eski boyalı yüzeylerde, macun ve astar tatbik edilmiş yüzeylerde çizikleri ve gözenekleri kapatmada kullanıldığı ve tek komponentli olduğu belirtilmiş. Macunun yüzeye ince katlar halinde tatbik edilmesi gerektiği ve gerektiği takdirde uygulamanın 2-3 kez tekrarlanabileceği önerilmiş.

Spatula nasıl kullanılır konusunda ise, spatulaya bal kıvamındaki ağda alınarak ağdanın fazlasının tel tutucunun üzerine sıvanması ve ardından ağdanın tamamının uygulama yapılacak bölgeye bırakılması gerektiği belirtilmiş. Sonrasında arkalı önlü spatula sıvazlanması gerektiği önerilmiş.

Kaporta macunu ne zaman kurur sorusuna verilen cevapta, ilk kat macun çekildikten sonra hava şartlarına göre 10 dakika kurumasının yeterli olabileceği ve ikinci kat macun için kuruduktan sonra spatula ile uygulama yapıldıktan sonra 30 dakika beklenmesi gerektiği belirtilmiş.

Plastik macun nerelerde kullanılır sorusuna verilen cevapta, tüm plastik yüzeylerde, tampon gibi yerlerde dolgu macunu olarak kullanılabileceği ve çizikleri kapatır özelliğe sahip olduğu belirtilmiş. Ayrıca, 100 gram macuna 1 gram sertleştirici katılması önerilmiş ve kuruduktan sonra zımparalanıp boya uygulanabileceği belirtilmiş. Dolgu macunu nerelerde kullanılır konusunda ise, çeşitli malzemelerdeki delikleri ve boşlukları doldurup eşit bir yüzey elde etmek için kullanılan malzemeler arasında olduğu ve en çok ahşap kapılar ve duvarlarda tercih edildiği belirtilmiş.
 
Geri
Üst