AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duvar macunu nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duvar macunu nasıl yapılır?​

Macun Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Bol esinti ve direkt güneş ışığı altında uygulama yapmayınız. Macun inceltme yapılmadan kullanılmalıdır. Astar ve kat programları arasında 24 saat beklenmelidir. Macun uygulama kalınlığına bağlı olarak tam dip kuruma ardından son kat uygulama yapılabilir.
Arabaya hangi macun yapılır?
Polyester macun bir dolgu malzemesi olup yaygın bir şekilde araç kaportaları onarımlarında kullanılan başlıca malzemelerden biridir. Polyester macunu, genellikle otomobillerinizin boya yenilenmesi ve tamir/bakım işlemlerinde, kaportada meydana gelen derin yüzey hasarlarının giderilmesi için kullanılır.

Arabada neden macun olur?​

Aracın yüzeyinde küçük hasarlardan ziyade büyük hasar meydana geldiğinde bu hasarları gidermek için oto kaporta macunları kullanılır. Çürük, ezilme, göçme durumlarda araç tamir edilmek üzere kaportacıya götürülür. Kaportacı bu hasarları çelik macun ile tamir eder. Çelik macun çok dayanıklı ve sert bir malzemedir.
Arabaya macun neden çekilir?
*Macun çekilirken macun çeliği veya lastiği yüzeye 45 derece olacak şekilde tutulmalıdır. Yüzeyi düzgün olan yerlerde macun çekme çeliği, kaput içi gibi girintili çıkıntılı yerlerde macun çekme lastiği kullanılır. *Bir miktar macun spatuladan çelik üzerine alınarak ilk kat macun çekilir. Sprey macunda kullanılabilir.
Araçta macun olduğu nasıl anlaşılır?
Macunlu araçlarda mikron değerleri 500um-800um arasında çıkar bu o bölgede ki metalin ciddi anlamda yamulduğu ve astar yediğini gösterir. Bazı araçlarda bu değerin 1200um (mikron) olduğu görülebilir , macundan çamurluk yapılan araçlar var.

Araç macun çatlağı nasıl giderilir?​

Yüzey düzeltilip iyice temizlendikten sonra macun sürülerek zımparalanır. Çatlağın oluştuğu bölge dışındaki kısımlar maskelenir ve çatlak bir güzel boyanır. Boya kuruduktan sonra tekrar zımparalanarak su ile temizlenir. Ardından son bir kat boya sürülür ve kapatma işlemi gerçekleşmiş olur.
 
Geri
Üst