AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Duvar boya tutmuyor ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duvar boya tutmuyor ne yapmalıyım?​

Duvar boya kusması ve çözümü Dönüşün astarı kullanmak, zımpara uygulamasının yapılması ve en az iki kat boya badana yapmak, boya tutmayan duvar sorununu çözecektir. Ancak bu işlemler uygulanırken boya tutmayan duvar bölgelerinin tamamen duvardan sökülmesi gerekiyor, bu aşama da mutlaka gerçekleştirilmeli.
Boya neden pul pul dökülür?
Uygulama sırasında aşırı sıcak veya aşırı soğuk yüzey. Yanlış astar uygulaması sonucunda astarın uygun şekilde kuruyamaması. Boyanın vizkozitesinin uygun olmaması, yanlış veya kötü kalitede tiner kullanımı, hava basıncının aşırı yüksek olması. Boya filminin aşırı kalın olarak uygulanması.

Yeni boyanan duvar neden kabarır?​

Duvar boyası neden kabarır ile ilgili olarak tek bir cevap vermek mümkün olmamakla birlikte birçok nedeni vardır. Nemli yüzeye boya sürülmesi, eski boyanın yeni boya içindeki solventleri emmesi, duvarların dışardan nem almasıyla ilgili birçok neden olabilir. Boya nemin olduğu bir yerde yapılırsa boya kabarır.
Duvar boya çatlağı neden olur?
Evinde izolasyon sorunu varsa sıcaklık farkına bağlı olarak duvar boyası çatlağı oluşur. Boya işlemini yeni yapmış olsan bile ısı farkı anında çatlaklara neden olabilir. Sorunu gidermek için ise ısı yalıtımından yararlan faydalı olabilir. Ayrıca yoğuşma da seni aynı sorun ile karşı karşıya getirebilir.

Boya soyulması neden olur?​

Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Çatlayan boya nasıl düzeltilir?
Yüzey düzeltilip iyice temizlendikten sonra macun sürülerek zımparalanır. Çatlağın oluştuğu bölge dışındaki kısımlar maskelenir ve çatlak bir güzel boyanır. Boya kuruduktan sonra tekrar zımparalanarak su ile temizlenir. Ardından son bir kat boya sürülür ve kapatma işlemi gerçekleşmiş olur.

Akrilik boya vernik ister mi?​

Akrilik boyayı ahşap üzerine uyguladıktan sonra kurumaya bırakılır. Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra cilalanması ve parlaklığının artırılması ya da mat görünümünün daha iyi olmasını sağlamak için akrilik vernik uygulanır.
Duvarlarda kabarma neden olur?
Ortamın yeterli hava alamaması, Gereğinden fazla boya kullanılması, İzolasyon, yalıtım malzemelerinin yetersizliği, Saydığımız nedenler duvarların kabarmasına ve dökülmesine neden olabilmektedir.
 
Geri
Üst