Duvar borusu tesisatta nasil dosenmelidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Duvar borusu tesisatta nasıl döşenmelidir?​

Duvar borularını döşerken binanın yıpranmamasına dikkat edilmelidir. Kıvrımın çok olduğu yerlerde spiral boru kullanılmalıdır. Boru döşenecek kısımları, geçecek boru sayısına göre düzgün olarak kırmalıyız. Duvar borusu döşenecek kısmı kırarken tuğla, briket ve taşların harç ile birleşen kısmı tercih edilmelidir.

Elektrik tesisatı neden yenilenir?​

Elektrik Tesisatınızı Mutlaka Yeniletin Yaşama alanlarımız güvenli olduğu sürece içiniz rahat olsun. Ama apartman girişinizde eğer çocukların erişebileceği yükseklikte bir elektrik panonuz varsa tehlike arz ettiğinden dolayı elektrik tesisatı yenileme işlemi yapılması gerekir.
Elektrik tesisatında sıva altı tesisatta anahtar, priz gibi elemanların duvara sabitlenmesinde kullanılır. Sıva üstü tesisatta kanallarda özel imal edilmiĢ olan kasalar kullanılır.
Sıva altı boru nasıl döşenir?
Elektrik Tesisatı Boruları ve Kasaların Döşenmesi
- Tüm işlemler projeye göre gerçekleştirilir.
- Tavan boruları seçilir, uygun boyda kesilir, projeye göre döşenir.
- Tavan boruları sabitlenir.
- Kirişlere ve borulara buatlar sabitlenir.
- Duvar borularının yeri işaretlenir.
- Duvar boru kanalı açılır.
- Duvar borusu sabitlenir.
Kablo borusu nedir?
Elektrik tesisat borusu: Yapılarda ve binalarda kablolar aracılığıyla akım geçişi sağlamaktadır. Kabloları korumak ve yönlendirmek için kullanılan bir tüp şeklindeki borudur. Metal, plastik veya fiberden yapılabilir. Çoğu kanal serttir, ancak bazı amaçlar için esnek kanal kullanılır.

Elektrik tesisatı nasıl yenilenir?​

Bunlar kısaca şöyledir;
- Eski tesisatın incelenmesi.
- Yeni projede bulunacak aygıtların ve ihtiyaçların belirlenmesi.
- Belirlenen yerlere göre kırım işleminin yapılması
- Eski kabloların sökülerek yenileriyle değişim yapılması
- Kablolama ve kasa gömme işlemlerinin bitirilmesi.
- Tadilat sonrası priz ve anahtarların yerleştirilmesi.

Sıva üstü ne demek?​

Sıva üstü doğalgaz tesisatı çeşitli binalarda en çok tercih edilen ısıtma yöntemlerinden biridir. Bu tesisatta ısı, kombi ya da kalorifer kazanı gibi üretici cihazdan çıkışa başlar. Sonrasında ise kompozit, folyolu ve bakır olmak üzere üç farklı boru çeşidiyle süpürgeliklere sabitleme yapılarak götürülür.
Sıva altı priz: Dış çerçevesi sert PVC, bakalit veya termoplastik malzemeden, dış kısmı da çeşitli renklerde plastik malzeme veya ağaç kaplamadan üretilir. Enerjinin bağlanacağı kontak yuva düzeneği, yanmaz özellikli PVC ya da porselen malzemeden imal edilir.
Sıva üstü tesisat nedir kısaca?
Sıva altı tesisatı bina yapımı sırasında gizli olarak sıva altına yapılmaktadır. Sıva üstü elektrik tesisatı ise genelde sonradan yapılmış olan ve sıva üzerinde tesisatın görüldüğü risk ve tehlike taşıyan tesisattır. Garantili bir sistem olmadığı için mecbur kalınmadıkça kullanılmaz.
 
Geri
Üst