SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı İçin Malzemeler
200 gr.kıyma
1 büyük uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Pilav için;
1,5 su bardağı pirinç
3 -3,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçimizi güzelce yıkayıp sıcak suda bekletelim.
Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım,yemeklik doğranmış soğanları ekleyip iki üç dk soteleyelim.
Küçük küpler halinde doğranmış biberleri de ekleyip bir iki dk daha soteleyelim.
Kıymayı ek edelim. Orta ara karıştırarak kıymalı harcı güzelce kavuralım.
Pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
Kıyma piştikten sonra ocağı kapatalım.
Pilav için teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
Islatmış olduğumuz pirinçi güzelce süzüp tencereye koyalım.
Pirinçleri güzelce kavuralım.
Varsa sıcak et suyu yahut olağan sıcak suyunu ve tuzunu ek edip kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Her pirinç tipi farklı olduğundan su ölçüsü değişebilir.
Et suyu kullanmayacaksanız et bulyon kullanabilirsiniz.
Servis edeceğiniz kalıbın altına öncelikle kıymalı harcı koyup üzerini düzgünce bastırın.
Demlenen pilavınızı evvel karıştırıp havalandırın sonra kalıba kıymanın üzerine koyup pilavında üzerine biraz bastırın ki kalıbın biçimini alsın.
Servis edeceğiniz tabağa karşıt çevirip dilerseniz üzerini badem ile süsleyerek servis edin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Güzel iftarlar
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gr.kıyma
1 büyük uzunluk soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Pilav için;
1,5 su bardağı pirinç
3 -3,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağ
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinçimizi güzelce yıkayıp sıcak suda bekletelim.
Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım,yemeklik doğranmış soğanları ekleyip iki üç dk soteleyelim.
Küçük küpler halinde doğranmış biberleri de ekleyip bir iki dk daha soteleyelim.
Kıymayı ek edelim. Orta ara karıştırarak kıymalı harcı güzelce kavuralım.
Pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
Kıyma piştikten sonra ocağı kapatalım.
Pilav için teflon tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım.
Islatmış olduğumuz pirinçi güzelce süzüp tencereye koyalım.
Pirinçleri güzelce kavuralım.
Varsa sıcak et suyu yahut olağan sıcak suyunu ve tuzunu ek edip kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Her pirinç tipi farklı olduğundan su ölçüsü değişebilir.
Et suyu kullanmayacaksanız et bulyon kullanabilirsiniz.
Servis edeceğiniz kalıbın altına öncelikle kıymalı harcı koyup üzerini düzgünce bastırın.
Demlenen pilavınızı evvel karıştırıp havalandırın sonra kalıba kıymanın üzerine koyup pilavında üzerine biraz bastırın ki kalıbın biçimini alsın.
Servis edeceğiniz tabağa karşıt çevirip dilerseniz üzerini badem ile süsleyerek servis edin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Güzel iftarlar
Duvaklı Pilav (Lezzeti Damaklara Şenlik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı