Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dut yapragi cayi nasil icilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dut yaprağı çayı nasıl içilir?​

1 litre suyu kaynatın. Ardından 3 ya da 4 adet kurutulmuş dut yaprağını kaynar suyun içine atın. Yaklaşık 2 saat ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Demlenen dut yaprağı çayını her sabah kahvaltıdan önce ya da akşam yemekten önce aç karnına tüketebilirsiniz.

Dut yaprağı kaç dakika kaynatılır?​

1 tatlı kaşığı (yaklaşık 2 g) veya 2-3 tam kuru yaprak kupa bardağına konulur. Üzerine taze kaynatılmış 200 ml su ilave edilir. 5-7 dakika demlemeye bırakılır.
Dut yaprağının faydaları ve nasıl kullanılır?
Dut yaprağı bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde etkilidir. Soğuk algınlığı döneminde içilen dut yaprağı çayı öksürüğü keser, boğazdaki ağrı ve acıyı hafifletir. Hastalık sürecinin rahat geçirilmesi için bu çayın sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden önce aç karna içilmesi tavsiye edilir.

Dut yaprağı çayı ne zaman içilmeli?​

Kaynayan suyun içerisine 4 adet kurutulmuş dut yapraklarını ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 2 saat boyunca demlenmesini sağlayın. Demleme işlemini gerçekleştirdikten sonra çayınızı akşam ve sabah olmak üzere günde iki bardak tüketebilirsiniz. Dut yaprağı çayını yemeklerden önce içmek daha faydalı olacaktır.

Dut yaprağı zehirler mi?​

Dut yaprağı ve dut meyvesi içerdiği vitamin, mineral ve güçlü bitki bileşikleri ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir besindir. Yaprakların geleneksel tıpta kullanımı yüzyıllar öncesine dek uzanır.
Taze dut yaprağı nasıl tüketilir?
Demleme işlemini gerçekleştirdikten sonra çayınızı akşam ve sabah olmak üzere günde iki bardak tüketebilirsiniz. Dut yaprağı çayını yemeklerden önce içmek daha faydalı olacaktır. Dut yaprağı kadar dutun da sağlığımıza bir çok faydası bulunmaktadır.
Dut Yaprağı Yan Etkileri Dut yaprağından elde edeceğiniz çayı günde 2 bardaktan fazla tüketmeniz durumunda, mide sancıları veya kabızlık problemleri yaşayabilirsiniz.
Herhangi bir hastalık ve kilo problemi olmayanlar günde 1 su bardağı taze dut veya 1 avuç kuru dut tüketebilir. Dut meyvesinin glisemik indeksi yüksektir. Yani kan şekerini hızlı yükseltici etkisi vardır. Bu nedenle özellikle şeker hastalarının kontrollü tüketmesi gerekmektedir.
Taze dut yaprağı ne zaman toplanır?
Dut yaprakları yaz aylarında olur. Mayıs ayı ve Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında dut yaprağını toplayabilirsiniz. Yani meyvesini toplamaya başladığınız zamandan itibaren ağacın yapraklarını da toplayabilirsiniz.

Beyaz dut yaprağı çayı nasıl yapılır?​

Enfeksiyon için dut kurusu nasıl yapılır?​

KÜR – 2: Kandaki iltihaba karşı Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için.
 
Geri
Üst