Dut hastaligi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dut hastalığı ne demek?​

Yaprak Lekelenmesi: Dut ağacında Cercosporella mori, Cercospora missouriensis ve C. moricola mantarları fazla yağmurlu mevsimlerde yapraklarda “lekelenme” hastalığı oluştururlar. Mücadele: Cercosporella cinsi mensubu mantaryaşlı ağaçlarda “yapraksızlanma” doğurabilir.
Dut ağacı su sever mi?
Dut ağacı diğer bitkilere nazaran susuzluğa karşı daha dirençli bir bitkidir. Ancak yine de susuz kalmaması gerekir. Uygun sulama yöntem ile dut ağacınızı sularsanız, dut ağacınızdan % 50 oranında verim alabilirsiniz. Vereceğiniz su miktarı da çok çok önemlidir, aşırıya kaçarsanız verim alamazsınız.

Dut ağacı neden meyve vermez?​

Yetiştirilirken nemli bir toprak tercih edilmemesi durumunda dut ağacı meyve vermez. Dolayısıyla dut ağacının toprak seçimini dikkat etmek gerekir. Özellikle bu ağaç fazla su da istemez. Bundan dolayı susuzluğa karşı oldukça dayanıklıdır.
Dut neden dökülür?
Hava sıcaklığının 7 derecenin altına indiği zamanlarda ağaçlar kendisini korumaya alarak meyvelere besin elementlerini göndermemektedir. Bu yüzdende meyveler dökülür.
Akdeniz sineği, üreticinin korkulu rüyası haline geldi. İlaçla mücadelede etkin bir sonuç alınmazken, bugüne kadar hiç kurtlanmayan dut bile kurtlanmaya başladı. …
Erkek dut nedir?
İpek böcekçiliğinde ve yaprakları saralık olarak kullanılan bir türdür. Yapraklarının iri olmasından dolayı sarmalık olarak kullanılmaktadır. Peyzajda kullanılan bir dut çeşididir. …

Dut ağacı ne zaman sulanır?​

Yaz mevsiminde, sıcak ve kurak dönemlerde ağaca iyi gelen toprak nemini korumak üzere ağaçlara sulama yapılması gerekir. Bu şekilde dut ağaçlarının ürün verimi %50 kadar artırılabilir. Ancak ağaçlarına verilecek olan suyun kalitesi iyi olmalı ve aşırıya kaçılmamalıdır.
Dut ağacı meyve vermesi için ne yapmalı?
Sera personeli kasım ayında bile dut ağacından meyve elde edilmesini; aşıların sağlıklı yapılması, ağacın bakımının aralıksız devam etmesi ve sıcak giden hava koşullarına bağlıyor. Meyve vermeyen dut ağacını sürgün göz aşısı ile aşılarsanız, meyve verme ihtimali vardır.

Erkek dut meyve verir mi?​

Tüplü aşılı Dut fidanlarını yılın 12 ayı dikebilirsiniz. Erkek dut ağacı meyve vermez. Genellikle ipek böceği yetiştiriciliğinde ve peyzaj süslemelerinde kullanılır. Ayrıca büyük yaprakları da sarmalık olarak kullanılmaktadır.
Dut ağacı nasıl sulanır?
Dut bitkisi kurağa karşı diğer birçok meyve türüne oranla dayanıklı olsa da kurak mevsimlerde sulamaya ihtiyaç duyar. Kökler çok susuz kalırsa meyve tam olgunlaşmadan dökülür. Bunun yanında topraktaki fazla su da drene edilmelidir. Su ile doymuş topraklarda kök uçları zararlanarak büyümenin durmasına neden olur.
Dut ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.
 
Geri
Üst