- Konu Yazar
- #1
Düşünmek hastalık mıdır?
Aşırı düşünme tek başına psikolojik bir rahatsızlık olmasa da, zihinsel ve duygusal dünyamıza zarar verebiliyor. Örneğin, stres, korku ve kaygı gibi hoşnut olunmayan duyguları ortaya çıkaran tüm düşünceler kaygı bozukluğu geliştirilmesinin en önemli sebepleri arasında.Bireysel Stres Yönetimi Nedir?
Bireysel Stres Yönetimi Nedir?Stres yönetimi (stres kontrolü), stres adına kullanılan bir yaklaşım adıdır. Bu yöntem bizleri hareket etmeye, doğu tercihler yapmaya ve başarılı olmaya yönlendirir. Stres, içinde bulunduğumuz zaman gereğince mecburen karşılaşmak durumunda olduğumuz husustur.
Çok fazla düşünmek beyne zarar verir mi?
Kişinin karar verirken ne kadar düşündüğüne bağlı olarak beyninin hangi bölgelerinin ne kadar çalıştığı incelendi. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre fazla düşünen insanlar zayıf bir hafızaya sahip. Bu kişiler daha kolay depresyona giriyor.Stres yönetimi nasıl olmalı?
Stres yönetimi nasıl olmalı?Stres Yönetimi Teknikleri
- Hayatındaki stres kaynaklarını belirle.
- Stres yönetiminin 4 kuralını uygula.
- 3. Harekete geç.
- Başkalarıyla iletişim kur.
- 5. Eğlence ve rahatlama için zaman ayır.
- 6. Zamanını daha iyi yönet.
- 7. Sağlıklı bir yaşam tarzıyla dengeyi koru.
- 8. Andaki stresi azaltmayı öğren.
Stres yönetimi nasıl yapılmalı?
Stres Nasıl Yönetilir?- Stresli Olduğunuzu Kabul Edin. Varlığını kabul etmediğiniz bir şeyi değiştirebilmeniz, kontrol edebilmeniz mümkün değil.
- 2. Stresin Kaynağını Bulun. Evet, artık streste olduğunuzu kabul ediyorsunuz.
- 3. Kendinize Sorular Sorun.
- Harekete Geçin.
- Bakış Açınızı Değiştirin.
- Yaşam Biçiminizi Değiştirin.
Mutsuzluktan hasta olunur mu?
Mutsuzluktan hasta olunur mu?Üzüntü ve keder gibi olumsuz duygular akciğerin işlevlerini olumsuz etkileyebilmektedir. Yaşanan üzüntünün sürekliliği akciğeri etkileyerek göğüste baskı, ağırlık hissedilmesine yol açabilir, hatta depresyona kadar sürükleyebilmektedir.
Sıkıntı insanı hasta eder mi?
Akut stres tekrar tekrar yaşanırsa ya da stres kronikleşirse damarlarda hasara yol açabilir. Bu durumsa hipertansiyon, kalp krizi veya felç riskini artırır. Stres, bağışıklık sistemimize de zarar verir. Bu bağlamda, aşırı stres hastalıklarla mücadele etme kabiliyetimizi azaltır.Beyni en çok ne yorar?
Beyni en çok ne yorar?Kahvaltıyı atlamak, kan şekeri seviyelerinde düşüşe neden oluyor ve bu da beyin işleyişini olumsuz etkiliyor. Aşırı yemek yemek ve çok fazla fast food gıda tüketmek, beyin hücreleri arasındaki bağlantıları, bunun sonucunda da kısa ve uzun süreli hafızanın eğitimini ve oluşumunu olumsuz yönde etkiliyor.