- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Düşünce üzerine düşünce ne demek?
Düşünce üzerine düşünce üretmektir. Felsefi düşünce, hem kişisel hayatlarımızın bize sağladığı hem de bilim, sanat, teknik gibi çeşitli bilgi alanlarının sağladığı bilgiler üzerine düşünmek, onların temelini soruşturmak faaliyetidir. Bu ise felsefi düşüncenin refleksif bir düşünce olduğu anlamına gelir.Düşünme nedir mantık?
Mantık, doğru ile yanlışı ayırmak için insan aklının başvurduğu düşünme disiplinidir. Mantıklı düşünme, ancak akıl yürütme ile mümkündür. Yani, mantıklı bir şekilde akıl yürütmek demek, verilen yargılardan faydalanarak yeni bir yargıya varmak demektir.
Var olanı bilmek için düşüncenin yöntemli bir çalışmasıdır sözü kime aittir?
Antik Yunan filozofu Platon (MÖ 427-347)’a göre fel- sefe, “Doğruya varmak, var olanı bilmek için düşüncenin yöntemli bir çalışmasıdır.” Buna göre o, felsefeyi, insanı hakikate götürecek bir yol olarak görür. Bazı filozoflar da felsefeyi, varlıkla ilgili bir tür bilgi ya da bilgelik olarak görmüşlerdir.Doğru düşünme ne demektir?
Mantıklı düşünme doğru düşünme demektir. Doğru düşünme ise akıl ilkelerine uygun düşünmedir. Akıl yürütme: Zihnin, birbiriyle ilişkili önermelerden yeni bir önerme çıkarması işlemi. Önerme: Doğru veya yanlış bir yargı bildiren ifadeler.
Mantıklı düşünmek ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Soru: Mantıklı düşünmek ifadesinden ne anlıyorsunuz? Cevap: Mantıklı düşünme, ancak akıl yürütme ile mümkündür. Yani, mantıklı bir şekilde akıl yürütmek demek, verilen yargılardan faydalanarak yeni bir yargıya varmak demektir.Doğru olduğu düşünülen fikir hangi akıl yürütme türüdür?
Tümevarım, özelden genele parçalardan bütüne doğru yapılan bir akıl yürütme biçimidir. Bu akıl yürütmeler zorunlu olarak geçerli değildirler. Olma olasılığı doğru veya geçerli akıl yürütmeleridir.
Doğru düşünme bilimi ne demek?
Mantık.Doğru düşünmenin yolu ve yöntemi nedir?
Doğru düşünmenin yolu; ortaya konulan, düşünce, olay, olgu, durum veya haberi kendi bağlamı içinde algılamak, anlamak ve yoruma tabi kılmaktır. Yorumlarken de o bağlamı dikkate almaktan vazgeçmemektir. Ayrıca herhangi bir şeyi, siyasi, sosyolojik, psikolojik veya felsefi düzeyde ele almanın farkını kavramaktır.