- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 225.042
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Düşük doz lazer tedavisi nedir?
LLLT (Low-Level Laser Light Therapy) – Düşük Doz Lazer Işık Tedavisi / Saç Lazeri. LLLT, saç dökülmesi tedavisi olarak kafa derisine uygulanan düşük seviyeli lazer tedavisidir. Saç dökülmesi tedavisi için kullanılan lazer tedavisi, kafa derisine nüfuz edebilecek bir ışık yayan cihazlara bağlıdır.Lazerle leke tedavisi zararlı mı?
Lazerle leke tedavisinde, ya renk pigmentlerine etki eden ya da cildi soyarak yenileyen lazerler kullanılıyor. Birinci grubun etki mekanizması cildin alt katmanlarındaki pigmentlere atış yaparak, bunlara zarar vermek üzere tasarlanmıştır. Dolayısıyla lekelerin dışındaki çevre bölgelere herhangi bir zarar vermez.
Yüksek yoğunluklu lazer nedir?
Yüksek Yoğunluklu Lazer Terapisi, soğuk (veya düşük seviye) lazer terapisinden farklıdır, soğuk lazerden çok daha güçlüdür, hücresel dokuya daha derinlemesine (6-10 cm) ulaşmasını sağlar ve daha uzun süren sonuçlar sağlamak için çevre dokuları tedavi eder.
Fraksiyonel lazer zararları nelerdir nedir?
Fraksiyonel Lazer Zararları ve Yan Etkileri Geçici hafif kızarıklık ve şişlikler görülebilmektedir. Eğer hastada önceden uçuk geçirmişse bunun tekrar etme olasılığı vardır. Bu durumun da engellenmesi için işlem öncesi uçuk önleyiciler kullanılır.Düşük yoğunluklu lazer nerede kullanılır?
Düşük yoğunluklu lazerler fiziksel tıp, diş ve spor hekimliği kliniklerinde yaygın olarak kulanılmaya başlanmıştır. Özellikle bu bölümlerde yumuşak doku zedelenmeleri, ağrı ve enflamasyonlarda, iyileşmeyen yaraların tedavisinde kullanılır.
Hilterapi Kaç Seans?
Uygulama sayısı hastalığın durumuna göre aralıklı olarak 5-10 seans arası değişebilmektedir. Tedavi sırasında ne hissedilir? Tamamen ağrısız olan bu tedavi yöntemi sırasında hasta genellikle hiçbir şey hissetmez. Yapılan uygulamanın türüne göre hafif bir ılıklık hissi olabilir.
Q-Switch lazer yöntemi ile dövmeler, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, çiller ve tüm lekelerin tedavisi yapılabilmektedir. Bu teknikle cildinize gönderilen lazer ışığı, sadece sorunlu bölge üzerinde çalışarak etrafındaki dokulara zarar vermeden lekelerinizi tedavi edebilir.
Lazer yüz lekeleri yok eder mi?
Çiller, yaşlılık lekeleri ve yaygın lekelerin tedavisi için genellikle tek seans yeterli olmaktadır. Bazı lezyonlar tamamen kaybolmayabilir ancak lazerle leke tedavisi uygulamasından sonra renkleri önemli oranda açılır. Bu nedenle nadiren de olsa bazı lekeler için ikinci veya üçüncü seanslar gerekli olabilmektedir.
Lazer tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?
Lazer ile tedavi edilen hastalıklar
Lazer tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır?
Fizik tedavi yöntemlerinden biri olan lazer uygulaması boyun fıtığı, kas ve iskelet sistemleri ve yara iyileşmesi gibi rahatsızlıklarda uygulanmaktadır. Uyarma tedavisi ve bölgesel lazer tedavisi olarak iki alanda kullanılabilmekte. Kişinin bölgesel ağrılı rahatsızlığı var ise bölgesel lazer tedavisi kullanılmaktadır.Fraksiyonel lazer Yaptiranlar memnun mu?
Genellikle bu ışın tedavisi ile önemli oranda başarı sağlanabilirken yara izlerinin büyüklüğüne ve derinliğine bağlı kalarak değişiklikler meydana gelebilir. Bu tarz yaraların tedavisi için ayda bir seans uygulanmaktadır. Fraksiyonel lazer yara izi tedavisi yaptıranlar genellikle memnun kaldığını ifade etmektedir.
Fraksiyonel lazer kimlere uygulanmaz?
Fraksiyonel Lazer Kimlere Uygulanmaz? Öncelikli olarak gebelik durumu söz konusu olan kişilere uygulanması çok doğru bulunmamaktadır. Son 3 ay içerisinde isotretinoin kullanımı söz konusu olmuş kişilere uygulanmaz. Deride aktif enfeksiyon ve iltihap (akne dahil) bulunanlara uygulanması söz konusu değildir.