- Konu Yazar
Düşen uçak pilotu kim?
Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada solo eğitim uçuşu sırasında düşen uçağın şehit olduğu bildirildi. Türk Yıldızları uçağının pilotu Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in (38), 1 Eylül tarihinde İzmir Çiğli Hava Üs Komutanlığı’ndan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na atandığı belirtildi.Kahramanmaraş’ta düşen uçak nerede düştü?
Kahramanmaraş’ta düşen uçak nerede düştü?Bölgedeki çalışmalar sonucunda uçağın enkazı bulundu. Uçağın düştüğü Beşen Mahallesi Kısık Vadisi’nde, sarp arazi ve kara yolu ulaşımının olmaması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığının görevlendirdiği helikopterle ulaşılan uçağın enkazında arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
NF 5 neden düştü?
Konya’nın merkez Karatay ilçesinde Türk Yıldızları’na ait gösteri uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı olayla ilgili yaptığı ilk açıklamada “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır.Pilotaj öğrencisi öldü mü?
Pilotaj öğrencisi öldü mü?İstanbul’da eğitim uçuşu sırasında kaza yaşandı. DUVAR – İstanbul Büyükçekmece’de eğitim uçuşu sırasında yaşanan kazada yaralanan pilotaj lisans öğrencisi Beytullah Nart vefat etti.
Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden ve Rusya’dan kiralanan yangın söndürme uçağı düştü. Uçaktaki 5’i Rus toplam 8 personel ise hayatını kaybetti.
NF-5 hangi ülkenin?
NF-5 hangi ülkenin?Canadair NF-5, Northrop F-5 Freedom Fighter avcı uçağının Kanada Hava Kuvvetleri modeli olan Canadair CF-5’in Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri için Kanada’da geliştirilerek üretilen modeli. Türk Hava Kuvvetleri’nin akrotimi Türk Yıldızları’nda ana akrobasi uçağı olarak kullanılmaktadır.
NF-5 uçak kaç yılında çıktı?
Northrop F-5F-5A/B Freedom Fighter F-5E/F Tiger II
Tasarımcı | Edgar Schmued
İlk uçuş | 30 Temmuz 1959 (F-5A) 11 Ağustos 1972 (F-5E)
Hizmete giriş | 1962
Hizmetten çıkış | 1998 ABD Hava Kuvvetleri