AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Durust bir insan olmanın faydaları kompozisyon

SoruCevap

Yeni Üye
Durust bir insan olmanın faydaları hakkında bir kompozisyon yazınız

Cevap: Durust bir insan olmanın faydaları kompozisyon

Bir Zamanlar Cinde bir hukumdar tahtını oğullarına bırakmak yerine farklı birşey yapmak istemişUlkesindeki butun gencleri huzuruna cağırmış ve onlara şoyle seslenmiş: Artık tahttan cekilmemin ve yerime yeni bir hukumdar secmemin vakti geldi Hukumdar olarak icinizden birisini sececeğimBugun herbirinize bir tohum vereceğim Tek bir tohum Ama bu cok ozel bir tohum Hepinizin evlerinize donup o tohumu ekmenizi, sulamanızı ve bir yıl sonra tohumdan cıkan bitkiyle geri gelmenizi istiyorum O zaman bana getireceğiniz bitkiler hakkında hukum verip benden sonra tahta gececek hukumdarı sececeğim demişBir yıl tamamlandığında, ulkenin gencleri yetiştirdikleri bitkileri, karar vermesi icin hukumdarın huzuruna getirmişler İclerinden sadece Ling isminde birisi boş bir saksı ile gelmişHerkes yetişdirdiği bitkilerle ovunurken Ling'le alay etmeye başlamışlar Hukumdar sadece Ling'in boş saksısını olduğunu gorunce şoyle bir acıklama yapmışBir yıl once herbirinize bir tohum verdim, onu ekip sulamanızı istedim ve bir yıl sonra da bana getirmenizi istedim Ama sizlere verdiğim tohumların hepsi kaynatılmıştı ve dolayısıyla da filiz acmaları mumkun değildi Ling haric hepiniz bana ceşit ceşit ağaclar, bitkiler ve cicekler getirdiniz Tohumunuzun buyumediğini gorunce, size verdiğim tohumun yerine başka bir tohum ektiniz İcinizden sadece Ling, kendisine verdiğim tohumun olduğu saksıyı bana getirme cesaretini ve durustluğunu gosterebildi Bu yuzden, yeni imparatorunuz o olacak demiş ve o gunden sonra yeni hukumdar Ling olmuş

Dunyada ikiyuzluluk, yalan, kotuluk, savaş ve sonu gelmez cekişmeler olsa da iyimser olmak icin hala cokca nedenimiz var Bunların başında, hala Linglerin var olması geliyor Ve Lingler durustlukleriye, erdem ve ışık savaşcılarına ornek olmaya devam ediyorlar

Durustluk; insanın soz ve davranışlarıyla, niyet ve inancında iyilikten ve guzellikten yana olmasıdır Durustluk insan onurunun ve sağlıklı toplum yapısının vazgecilmez şartlarından birisidir ve insanın kendisine verdiği sozu tutmasıdır

Durust insan verdigi sozun arkasinda dururHaksizlik yapmazYalan ve riyadan uzak kalır
Baskasının arkasından konuşmazEzileni ezmez,ezdirmezDurust insan kendinden cok şey başkalarından az şey beklerDurust insan hakkını bilir ve savunurHaksız olduğunda kendi aleyhine karar verebilen kişidir

Geri