Durus bozuklugunu duzeltmek icin ne yapmaliyiz?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Duruş bozukluğunu düzeltmek için ne yapmalıyız?​

1. Evimizdeki kapılar işimize yarayacak.
- Kapı eşiğine geçin ve kollarınızı yukarı kaldırın.
- Kollarınızı dirseklerinizden bükerek avuç içleriniz ve dirsekleriniz duvara değecek şekilde komumlanın.
- Karşıya bakın ve dik durun.
- Belinizi bükmeden karşıya doğru gidebildiğiniz kadar eğilin.
- Acı çekerseniz fazla zorlamayın.

Kambur düzeltmek için nasıl Yatmalıyız?​

Kambur düzeltmek için nasıl Yatmalıyız?
Omurganın fizyolojik eğrilikleri sürdürülmelidir. Lomber lordozu desteklemek için sırtüstü yatarken dizlerin altına bir yastık ya da yan yatışta bir bel yastığı kullanılabilir. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır.

Köprü hareketi nasıl yapılır?​

– Eller ve kollar yanlara düz olacak biçimde yerleştirilir. – Bel yavaşça yukarıya doğru kaldırılıp tekrar aşağıya doğru indirilir. – Bel, yukarı ve aşağıya indirilirken kalça ve karın kaslarının olabildiğince sıkılması gerekir. – Egzersiz başlangıçta ki gibi tekrar edilerek uygulanır.

Duruş bozukluğu için hangi doktora gidilir?​

Duruş bozukluğu için hangi doktora gidilir?
Duruş bozukluğu için ilk olarak Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’ne gidilir. Burada ağrılar incelenerek duruş bozukluğu var mı ya da hangi duruş bozukluğu var, o saptanır. Tanı konulduktan sonra ise hasta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi’ne yönlendirilir ve kişiye özel fizik tedavi programı hazırlanır.
Duruş bozukluğu olanlar nasıl uyumalı?​
İdeal yatış pozisyonu Baş ve gövde uyum içinde olmalıdır. Yastık çok alçak veya çok yüksek olmamalı, boyundaki çukurluğu destekleyecek kadar olmalıdır. Çok yumuşak yastıklar zararlıdır. Ayrıca çok sert ve yüksek yastıklar başın askıda kalmasına ve boynun zorlanmasına sebep olur.

Nasil daha dik durulur?​

Nasil daha dik durulur?
Dalkılınç’a göre doğru bir duruş bu şekilde olmalı: Oturduğunuzda ise boynunuz dik olmalıdır. Öne doğru bükülmemeye çalışın. Omuzlarınızı gevşek, kollarınızı ise gövdenize yakın tutun. Ayaklarınız yere değsin, dizleriniz de doğru bir açıda dursun.

Köprü egzersizi hangi kasları çalıştırır?​

Bridge Exercise yani köprü hareketi basen bölgesini çalıştırmak, kalçasını şekillendirmek tüm bunları yaparken karın bölgesini de güçlendirmek isteyenler için harike bir egzersiz. Yapılması da oldukça basit olan köprü egzersizi, bel bölgenizi ve sırt arkanızı da çalıştırarak esnekliğinizi artırmanıza yardımcı olacak.

Geriye Köprü hareketi nasıl yapılır?​

Geriye Köprü hareketi nasıl yapılır?
Bu alıştırmada sporcu, kasanın(veya benzeri bir ekipmanın) üzerinde uzun oturuşta iken, cimnastikçi selamı ile(kollar gergin bir şekilde yukarıda) yavaşça geriye yatar. Avuç içleri yere bastığında dirsekler gerginliğini korumalıdır. Bu pozisyonda 10-15 sn bekleyip kalktıktan sonra birkaç tekrar daha yapar.

Kamburluk düzelince boy uzar mı?​

Kifoz düzelince boy uzar mı? Yaşam kalitesini düşürmenin yanı sıra farklı sağlık sorunlarına da zemin hazırlayan kifoz, ameliyatla tedavi edilebilir. Vücutta oluşan eğriliğin giderilmesiyle hastaların boyunda belli oranda uzama görülebilir.
 
Duruş bozukluğunu düzeltmek için yapılabilecek egzersizler ve öneriler oldukça faydalıdır. Evde yapılabilecek kapı egzersizi duruş bozukluğunu düzeltmeye yardımcı olabilir. Kapı eşiğine geçerek kolları yukarı kaldırma, bel bükmeden eğilme gibi adımlar doğru duruşu teşvik eder.

Kambur düzeltmeye yardımcı olmak için uyurken doğru pozisyon da önemlidir. Omurganın fizyolojik eğriliğini destekleyecek şekilde sırt üstü yatarken diz altına yastık konulması kambur duruşu düzeltmede etkili olabilir.

Köprü hareketi ise bel ve karın kaslarını çalıştırarak duruş bozukluğunu düzeltebilir. Bu egzersiz bel, kalça ve karın bölgesini güçlendirirken esnekliği artırabilir.

Duruş bozukluğu için bir doktora gidildiğinde genellikle Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'ne başvurulur. Burada duruş bozukluğu incelenir ve tanı konulduktan sonra Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi'ne yönlendirilerek özel fizik tedavi programı uygulanabilir.

Dürüst tutaç için yatarken uygun pozisyon önemlidir. Baş ve gövdenin uyum içinde olması, yastığın boyundaki çukurluğu destekleyecek kadar olması gerekmektedir.

Dik duruş için otururken boynun dik olması, omuzların gevşek tutulması, ayakların yere temas etmesi ve dizlerin doğru açıda olması önemlidir. Bu şekilde omurganın doğal eğrileri korunarak daha dik durulabilir.

Köprü egzersizi basen, kalça, karın ve bel bölgesini çalıştırarak esnekliği artırabilir.

Geriye köprü hareketi ise sırt ve kol kaslarını çalıştırarak esnekliği artırabilir.

Kifoz düzeltilerek vücutta oluşan eğriliğin giderilmesiyle birlikte hastanın boyunda belli oranda uzama görülebilir. Ameliyatla tedavi edilen kifoz vakalarında bu durum daha belirgin olabilir.
 
Geri
Üst