AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Durum Unlu Patatesli Pizza

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Durum Unlu Patatesli Pizza Tanımı İçin Gereçler

Hamuru:
25 gram yaş maya
3 di ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram durum unu (çok ince irmik)
150 gram buğday unu
Üzerine:
150 gram mascarpone
5 adet orta uzunluk patates
2 adet kuru kırmızı soğan
150 gram mantar
Taze tarhun otu (arzu edilirse)
Tuz

Durum Unlu Patatesli Pizza Tanımı Yapılışı

Maya ılık su ile eritilir.
Yağ, tuz ve durum unu eklenerek karıştırılır 3. Un eklenerek pizza hamuru yoğurulur ve üzeri kapalı bir formda oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Başka tarafta ince doğranan mantarlar yağda kızartılır.
Yıkanan patatesler çok ince dilimlenir.
Soğanlarda çok ince dilimlenerek hazırlanır.
Mayalanan hamur 2 eşit kesime ayrılır.
Unlu tezgahta hamur yuvarlak açılarak üzerine mascarpone sürülerek patatesler dizilir.
Patateslerin üzerine soğanlar eklenir.
Soğanların üzerinede kızarmış mantar konarak biraz tuz serpilir.
Evvelce ısıtılmış 250 dereceli fırının alt kısmında yaklaşık 13-15 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

3 aylarımız mübarek olsun.
 
Geri
Üst