AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Durum hikayesinin bir ozelligi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.534
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Durum hikayesinin bir özelliği nedir?​

→ Olay değil günlük yaşamdan bir durum, bir kesit anlatılır. → Serim, düğüm ve çözüm bölümlerine sahip değildir. → Okuyucuda heyecan ve merak duygusu uyandırmaz. → Kahramanların özellikleri, mekan ve zaman unsurları direkt anlatılmaz okuyucuya sezdirilir.

Olay ve durum hikayesi nasıl ayırt edilir?​

→ Olay hikayelerinde merkezde bir olay varken durum hikayelerinde hayatın herhangi bir bölümünden alınmış bir durum, kesit okuyucuya aktarılır. → Olay hikayelerinde anlatım boyunca okuyucuda bir merak ve heyecan duygusu oluşturulmak istenirken durum hikayelerinde daha çok bir duygu oluşturulmak amaçlanır.

Olay ve durum nedir?​

Olay ve durum nedir?
Olay hikâyelerinde olay, durum hikayelerinde hayatın içinden bir an, kesit üzerinde durulur. 2. Olay hikâyelerinde okuyucuda merak ve heyecan uyandırılır. Durum hikâyelerinde okuyucuyu sarsan, çarpan, heyecana getiren bir anlatım sergilenmez.

Olay hikayesi nasıl başlar?​

Olay hikayesi nasıl başlar?
Konu seçimi; konu seçimi hikaye yazmak için en önemli başlangıç noktalarındandır. Konunun belirlenmesi hikayenin yazımı ile ilerlemesine kolaylık sağlamaktadır. Karakterlerin belirlenmesi; karakterlerin belirlenmesi konunun onlar üzerinden anlatılmasına yardımcı olması bakımından önemli olmaktadır.

Olay hikayesi nedir 9 sınıf?​

Bir olayı merkeze alarak olay örgüsü, kişi, zaman ve mekan gibi unsurları serim, düğüm ve çözüm bölümleri şeklinde okuyucuya aktaran hikayelere “Olay Hikayesi” denir. Olay hikayeleri sahip oldukları özellikler açısından değerlendirildiğinde romanın kısa halidir şeklinde özetlenebilir.

Hikaye olayın yaşandığı çevre veya mekana ne ad verilir?​

Bu bakımdan olay örgüsü, edebî metinlerin kurmaca dünyasının önemli bir parçasıdır. c) Mekân: Hikâyede olayın oluştuğu, geliştiği çevre veya yere “mekân” adı verilir. Edebî metinlerde mekân, genellikle kişilerin psikolojik özelliklerini ortaya çıkarmanın bir aracı olarak kullanılır.
 
Geri
Üst