AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dursun Özbek'ten Fenerbahçe derbisi için yabancı hakem açıklaması

haberci

Yeni Üye

Dursun Özbek'ten Fenerbahçe derbisi için yabancı hakem açıklaması​

Kadın futbol takımının sponsorluk anlaşması imza töreninde konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Adana Demirspor'un sahadan çekildiği maç hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Özbek, Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçı için yabancı hakem sorusuna da cevap verdi.
kapak_dursun-ozbekten-fenerbahce-derbisi-icin-yabanci-hakem-aciklamasi-614087.jpg

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kadın futbol takımının forma kol sponsorluğu anlaşması için düzenlenen imza törenine katıldı.
Özbek, törende gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Adana Demirspor'un sahadan çekildiği maçla ilgili konuşan Özbek, "Sportif anlamda değerlendirebilecek bir şey yok. Olayın perde arkasını, ne şekilde vuku bulduğunu değerlendirmek gerekir. Bildiğiniz gibi ülkemizde son dönemde futbolla ilgili tartışmalar futbolun nasıl oynandığı, oyuncuların performansının değerlendirilmesinin dışına çıkarılmaya çalışılıyor.
Devamlı provokatif hareketler. Futbolun nasıl oynandığından ziyade konunun amacının saptırılmak suretiyle Galatasaray camiasını üzmektedir. Futbolun bu şekilde anılması ülkenin marka değerine verdiği gibi negatif algılara sebep olmaktadır. Bundan vazgeçmemiz lazım. Futbolun tüm paydaşlarına sesleniyorum. Bu tavırların Türk futbolunun geleceğini kararttığının bilincinde olmamız gerekiyor." dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"​

Suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Özbek, şöyle devam etti:
"Futbolu kutuplaştıran yorumların futbolumuza fayda getirmediği nettir. Toplumumuzun huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Başka yerlere geldik. Galatasaray'ın rakibi olan herkes televizyon televizyon gezip bambaşka yorumlarla, bambaşka suçlamalarla Galatasaray'ı provoke etme amacıyla söylemler içine girdiler.
Geçmişte de bunlar yapıldı. Hiçbir fayda üretmedi. Bugün elbette ki bu söylemleri devam ettirenler, buna çanak tutanları ayrıca değerlendirmek lazım. Yüce Türk adaletine bir görev düşüyor, bunun bir proje olduğunu söylemiştim. Olayı aydınlatacak, bu söylemlerin neye hizmet ettiğini gösterecek Türk adaletidir.
Dün itibarıyla da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Türk futbolunun artık bu söylemlere tahammülü kalmamıştır. Tekrar tekrar söylüyorum. Türk insanının, toplumumuzun huzura ihtiyacı var. Huzursuzluğu getirecek hiçbir olayın içinde Galatasaray olmayacaktır. Provokasyona yönelik hiçbir hareketin içinde Galatasaray olmayacak. Bizim tek bir amacımız var, Türk futboluna hizmet etmek."

"YABANCI VAR'I İLK BİZ İSTEDİK"​

Fenerbahçe'nin derbide yabancı orta hakem isteği için ne diyeceksiniz?" sorusunu yanıtlayan Özbek, "Güzel bir soru. Soruyu hangi açıdan görmek konusunda endişem var. Yabancı VAR'ı ilk biz istedik, o gün destek görmedi. Sonra bu ihtiyaç ortaya çıktı. Geçen sene yabancı VAR hakemi geldi ama bu planlı bir şekilde yapılırsa sonuç veriyor. Geçen sene başarılı oldu ama bu sene... En son pazar günkü maçta yaşandı. Sadece yabancı hakem veya VAR getirmek.. İhtiyacı bu şekilde değerlendirmemek lazım." dedi.

"FUTBOLA KATKI VERECEK SEVİYEDE OLMASI LAZIM"​

Dursun Özbek, "Bu işe ehil kişiler gelmeli. Bugün, bu konuda hazırlıklı olunmadığını gördük. Yabancı hakemin futbola katkı verecek seviyede olması lazım. Yoksa yabancıya oradan al, buraya getir yaptığımız zaman sonuçların parlak olacağının düşünmüyorum. Liyakatli ve başarılı yabancıları getirip, burada maç yönettirmek önemli. TFF'nin bu konuda çalışmalarını kuvvetlendirmesi gerekli" dedi.

MURAT SANCAK'A YANIT​

Murat Sancak'ın Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'la ilgili açıklamaları için Dursun Özbek, "Murat Sancak'ın Okan Hoca'ya söylediği şeylerin doğru olmadığını düşünüyorum. Okan hoca bu ülkenin bir değeri. Galatasaray'da yetişmiş son derece değerli bir futbol adamı. Yorum yaparken, gerçek dışı söylemleri ortaya koyarken çok dikkatli olmak lazım. Adana Demirsporlu oyuncu da böyle bir şey söylemedi derken Murat beyin açıklamasını üzüntüyle izledim.
Bu tip konularla Galatasaray'ı yıpratmaya çalışmak beyhudedir. Hiç kimse Okan hocanın başarısından, karakterinden ve kişiliğinden dem vuramaz ve söz söyleyemez. Fedakar, ülkesine seven bir futbol adamı. Yalan yanlış ifadelerle bunu karalamaya çalışmak abesle iştigaldir. Okan hoca hakkında söylenenleri kınıyorum ve düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kulllandı.
Dursun Özbek sözlerini şöyle tamamladı:
Dursun Özbek sözlerini şöyle tamamladı:
"Transfer dönemi bugün bitiyor. Bizim scout ekibimizin yaptığı çalışmalar, hocamız ve teknik ekiple yaptığımız görüşmeler çerçevesinde Galatasaray'a en iyi hizmeti verecek transferleri yaptık. Bu eksikleri gidermek zorundaydık. Çok daha güçlü bir Galatasarayımız var artık. Teknik kadromuza ve oyuncularımıza başarılar diliyorum. Yönetim teknik kadrodan gelen talepleri karşılaşmıştır. Taraftarlarımıza büyük bir görev düşüyor. Aynı desteğin devamını kendilerinden istiyorum. Galatasaray'ın bu kenetlenmiş halinin rakiplerimizi korkutmuş olduğunu düşünüyorum. Saha dışına çıkarılan bu çabaların bu korkunun eseri olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde yola devam edeceğiz."

Geri