AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Durasıllı Kasabası Salihli Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Salihli Durasıllı Kasabası - Durasıllı Kasabası Hakkında - Durasıllı Kasabası Tanıtımı - Durasıllı Kasabası Resimleri

Bölge Ege Bölgesi
İl Manisa
İlçe Salihli
Belediye Başkanı Mehmet Uygun
Web Sitesi Durasıllı Belediyesi Resmi Sitesi
Posta Kodu 45350
Alan Kodu 0236 734 .. ..

Durasıllı, Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı bir kasaba'dır.

Coğrafi Konum

E - 96, D - 300 karayolları üzerinde, Salihli'nin 12 km doğusunda bulunmaktadır. Gediz nehri ile Alaşehir çayı'nın birleşerek oluşturduğu Salihli Ovası'nın doğu kesiminde, Üşümen Dağı'nın ovaya doğru %5-10 meyille açılan bir kesimine kurulmuştur. Doğusunda Mersinli, Derbent kasabaları ve İğdecik, Akören köyleri, kuzeyinde Adala kasabası ve Dombaylı köyü, batısında Salihli ilçesi, Taytan kasabası ve Karaoğlanlı köyü, güneyinde Yeşilova, Beylikli ve Torunlu köyleri bulunmaktadır.

Tarihçe

Kasaba, Osmanlı-Akkoyunlu savaşı'nın (1473 dolayları) sonunda Manisa'da okuyup büyüyen ve devlet yönetimini Manisa'da öğrenen Fatih Sultan Mehmet'in Akkoyunlu Devleti'nde yaşayan Türkmenleri bu bölgeye yerleştirmesiyle kurulmuştur. Köyün adı'nın hareket halindeki Türkmen cemaati yöreye geldiği zaman buranın suyunun ve otlağının iyi olduğunu görünce önde giden oba başına "Dur A Süllü!Burası bizim için iyi bir yer, burayı yurt tutup kalalım" demesi ve böylece Durasullı ve daha sonra Durasıllı olduğuna inanılır.

Tarım

Arazi ziraate elverişli olup, halkın %80'i tarımla uğraşmaktadır. Arazilerin büyük bir bölümünde Adala regülatöründen gelen sol sahil sulama kanalı ile sulu tarım yapılmaktadır. Yörede en çok üzüm, pamuk, buğday, arpa, mısır, nohut, domates, kavun, karpuz gibi ürünler yetiştirilmektedir. Son yıllarda kırsal arazilerde zeytin yetiştiriciliği de artmıştır.

Sanayi

Durasıllı Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 tuğla fabrikası(daha önce 8 idi), 2 tuz fabrikası, 1 palamut ve 1 yem fabrikası bulunmaktadır. Durasıllı'nın bu denli gelişmesinde Demirköprü Barajı'nın ve İzmir-Ankara yolunun açılmasının önemi büyüktür.

Nüfus

1980 yılı genel nüfus sayımından sonra nüfusunun 3000'e ulaşması nedeni ile belediye statüsüne geçerek, 1981 yılında yapılan yerel halk oylaması ile belediye kurulmasına karar verilmiştir. 2007 nüfus sayımına göre yörenin nüfusu 2386'sı erkek, 2401'i bayan olmak üzere toplam 4787 kişidir. Yöreden dışarıya göç de verilmektedir. Durasıllıların yoğun olarak yaşadığı şehirler Salihli, Manisa ve İzmir'dir.

Eğitim ve Öğretim

Yörede 1 ilköğretim okulu(Mimar Sinan İlköğretim Okulu) ve Celal Bayar Üniversitesi'nin Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır.Anadolu Lisesi inşaatı ise devam etmektedir.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

KASABANIZA Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Geri