- Konu Yazar
Dünyanın ilk lideri kimdir?
İsmet İnönüTürkiye’nin en büyük lideri kimdir?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk.Dünya Liderleri Atatürk için ne dedi?
“Asıl devrimci M. Kemal Atatürk’tür. Ben bir devrim yaptım, ama O’nun yaptıklarını asla başaramazdım. “Akıllı ve barışçı yöntemlerle gerçekleştirdiği eseri halkların tarihinde izlerini bırakacaktır.” “Türkiye tarihi, bugün her zamandan çok Batı ve Avrupa tarihinden ayrılmaz bir haldedir.
Türk liderleri kimlerdir?
Gelmiş Geçmiş En Ünlü 15 TürkTürkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu kimdir?
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır.Atatürk diğer ülkeler tarafından nasıl tanınıyor?
İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi ya da heykelinin bulunduğu o ülkeler.
- Place Ataturk – Vise, Belçika.
- Kemal Ataturk Avenue(cadde) – Dhaka, Bangladeş
- Ataturk Avenue(cadde) – Islamabad, Pakistan.
- Atatürk Statue(heykel) – Mexico City, Meksika.
- Calle Mustafa Kemal Ataturk – Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti.
Amerikalı tarihçi ve psikiyatrist Prof. Arnold Ludwig, dünyanın çeşitli siyasi önderlerinin başarı ve önem derecelerini sınıflandıran 11 ölçeğe göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, 20’nci yüzyılın en büyük lideri olarak nitelendirdi.
Mustafa Kemal Atatürk; gerek milli mücadele döneminde bir askeri deha, gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra siyasi duruşu, kararları ve eylemleri ile tüm dünyanın dikkatini ve takdirini üstünde toplamış bir liderdir.
Atatürk ne görüşlü bir liderdir?
Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lâzımdır” sözü, onun ileri görüşlü bir lider olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, doğru bildiği şeyleri açıkça söylemekten çekinmezdi. Şu sözleri bunun en güzel örneğidir: “Ben düşündüklerimi sevdiklerime olduğu gibi söylerim.