- Konu Yazar
- #1
Dünyanın en ölümcül meyvesi nedir?
Manşinel ağacının meyvesi yeşil elmaya benziyor: Gölgesinde durmak bile öldürebilir…Hangi meyvede pestisit var?
Yapılan araştırmalar sonucunda semt pazarlarından tesadüfî olarak toplanan ve en çok tüketilen domates, biber, hıyar, kabak, patlıcan, portakal ve çilek gibi sebze ve meyveler laboratuarda yapılan pestisit (tarımsal ilaç) analizinde maksimum kalıntı limitlerini aşan gıdaların oranının yüzde 25 çıktığını söyledi.Potansiyel zehir 2: Kaju Yalnızca kaju değil, açık olarak satılabilen ve taze kalması için bir tür işlemden geçen kajular zehirli sumakla karıştırılır. Bu madde düzenleyici olmasına rağmen ölümlere neden olabilir.
Hangi besinler öldürür?
Hangi besinler öldürür?Fazlasını Yediğinizde Sizi Öldürmeye Niyetlenen 12 Yiyecek
- Potansiyel zehir 1: Bal.
- Potansiyel zehir 2: Kaju.
- Potansiyel zehir 3: Domates.
- Potansiyel zehir 4: Elma ve kiraz.
- Potansiyel zehir 5: Havuç
- Potansiyel zehir 6: Acı badem.
- Potansiyel zehir 7: Muskat.
- Potansiyel zehir 8: Patates.
Pestisitler nasıl yok edilir?
Pestisitler nasıl yok edilir?Kabartma tozu kullanın: 30 gram kabartma tozu 3 litre suya karıştırarak meyve ve sebzelerinizi en az 15 dakika bekletin ve sonra su ile durulayın. Sadece soğuk suyla yıkayın: Yapılan bir çalışmada, soğuk su altında durulama işleminin test edilen 12 pestisitten 9’unun kalıntılarını azaltabildiği saptandı.
Pestisit insan vücuduna nasıl alınır?
Böyle durumlarda sindirim sistemi aracılığı ile maruziyet meydana gelir. Pestisitler, bazı durumlarda böcek ilaçları gibi maddelerin yanlışlıkla solunmasıyla ya da temas sonucu deri yoluyla emilmesiyle kan dolaşımımıza katılır, hayati organ ve sistemlerimize ulaşırlar.Kaju zararlı mı?
Kaju Fıstığının Zararları Özellikle aşırı tüketimi sonucunda kaju fıstığı kilo artışına sebep olabilmektedir. Çünkü kalorisi yüksek bir besindir. Ayrıca alerjik bünyeye sahip olan kişilerin de kaju fıstığı tüketmeden önce mutlaka hekimlerine danışmaları gerekmektedir.Son yıllarda, tüketilen kuruyemişler arasında popüler olan Kaju, çiğ haliyle zehirli sarmaşıklarda da bulunan ve insan sağlığını da ciddi şekilde tehdit eden bir kimyasal içeriyor. Bu nedenle uzmanlar, kajunun çiğ tüketilmemesini öneriyor.