AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Açıklandı: Listede 5 Türk Üniversite Var!

haberci

Yeni Üye
Dünyanın en iyi üniversiteleri THE dergisi kadar paylaşıldı genellikle Amerika'dan çıktığını gördüğümüz 980 üniversite arasında 4 de Türk üniversitesi var Dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesi için oluşturulan ve milyonlarca öğrenciye eğitim vererek onları yardımcı bir kişi haline getiren üniversiteler, tüm dünyada büyük bir saygıyla karşılanan*kurumlar aralarında yer alıyor
Times Higher Education(THE) dergisi tarafından hazırlanan bir paylaşımda “Dünyanın En İyi Üniversiteleri listelendi Listede Türkiye ’den de 16 üniversite yer alıyor Bunlardan 4'ü ilk 500 içinde yer alırken, en iyi derece İstanbul Koç Üniversitesi tarafından elde edildi Koç Üniversitesi birincil 350 ’nin içerisinde yer aldı Koç dışarıda Sabancı üniversitesi birincil 400 ’e girmeyi başarırken, Bilkent ve Boğaziçi üniversiteleri ise birincil 500 ’de yer aldı Türkiye'de yer alan üniversite derecelerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz
Times Higher Education dergisinin hazırladığı listeye kadar dünyanın en iyi 20 üniversitesi şu şekilde;
Oxford Üniversitesi (İngiltere) Cambridge Üniversitesi (İngiltere) California Institute of Technology (ABD) Stanford Üniversitesi (ABD) Massachusetts Institute of Technology(MIT) (ABD) Harvard Üniversitesi (ABD) Princeton Üniversitesi (ABD) Imperial College London (ABD) University of Chicago (ABD) ETH Zurich Swiss Federal Institute of Technology (İsviçre) University of Pennsylvania (ABD) Yale Üniversitesi (ABD) Johns Hopkins Üniversitesi (ABD) Columbia University (ABD) University of California, Los Angeles (ABD) University College London (İngiltere) Duke Üniversitesi (ABD) University of California, Berkeley (ABD) Cornell Üniversitesi (ABD) Northwestern Üniversitesi (ABD)

Evet, haklısınız. Dünya çapında saygıyla karşılanan ve birçok öğrenciye eğitim imkanı sunan üniversiteler, toplumların gelişimine büyük katkı sağlarlar. Türkiye'den başarılı bir şekilde temsil edilen 4 üniversite, uluslararası alanda önemli bir yer edinmiştir. İstanbul Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi, THE dergisinin sıralamasında önemli dereceler elde etmişlerdir.

Bilgileriniz için teşekkür ederiz. Ayrıca paylaştığınız dünya genelinde en iyi 20 üniversite listesi de oldukça etkileyici. Bu üniversitelerin arasında İngiltere, ABD, İsviçre gibi farklı ülkelerden üst sıralarda yer alan kurumlar bulunmaktadır. Eğitim kalitesi, araştırma olanakları ve akademik başarılar açısından bu üniversiteler dünya çapında tanınmış kurumlar olarak bilinmektedir.

Üniversitelerin listelerde yer alması, ülkelerin eğitim sistemleri ve araştırma olanaklarına yapılan yatırımların kalitesini göstermesi açısından önemlidir. Türkiye'de de bu yönde yapılan çalışmalar ve yatırımlarla daha birçok üniversitenin uluslararası alanda tanınır hale gelmesi hedeflenmektedir. Bu tür sıralamaların ülkemizin eğitim alanındaki gelişimine ve uluslararası alandaki konumuna da katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Geri