AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dunyanin en iyi ogretmeni kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dünyanın en iyi öğretmeni kimdir?​

Bu yılki ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nü alan Andria Zafirakou, İngiltere’de yoksul ve göçmen çocukların yoğun olduğu Londra’daki Alperton Community School’da çalışıyor. Zafirakou, “Ödülümü hem diğer finalistler hem de dünyadaki tüm öğretmenler adına alıyorum. Bu ödül hepimizin” dedi.

2021 Küresel Öğretmen ödülünü kim almıştır?​

110 ülkeden on binlerce öğretmenin başvuruda bulunduğu 2021 AKS Education tarafından düzenlenen “GLOBAL TEACHER AWARD” yarışmasında bu yıl “KÜRESEL ÖĞRETMEN” ödülüne ODTÜ GV Danışmanlığında Özel Manisa Ülkem Orta Okulu öğretmenlerinden Volkan İNER (İngilizce Öğretmeni) bu ödüle layık gösterilenlerden biri oldu ve …
2020 yılı küresel Öğretmen ödülünü kim almıştır?
Hindistan’da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Ranjitsinh Disale, kız çocuklarının eğitim koşullarına katkıları nedeniyle 2020 Küresel Öğretmen Ödülü’ne layık görüldü.

Yılın en iyi öğretmeni kim?​

Dünya genelinde bir eğitimciye verilen ‘Yılın Öğretmeni’ ödülünü Türk öğretim görevlisi Selçuk Bilgin almaya hak kazandı.

Türkiye’nin en iyi öğretmeni kimdir?​

Önceki yıllarda Nurten Akkuş, Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) ‘Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’ tarafından yapılan değerlendirme ve elemenin ardından vakfın açıkladığı 10 finalistten biri olarak bu başarısı ile dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren ilk Türk öğretmen olmuştu.
Küresel öğretmenlik nedir?
Çocukların potansiyel olarak birçok farklı milletten, kültürden ve dinden insanlarla yaşayabilecekleri, çalışabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir dünya için onları donatan değerlere dayalı bir eğitim sağlayarak küresel vatandaş olmalarına yardımcı olmak.

Küresel Öğretmen Ödülü kim almıştır?​

Öğretmen Nida Türkelay, yaptığı uluslararası Erasmus ve eTwinning projeleri, EBA platformu için yaptığı çalışmaları, yerel düzeyde çalıştığı okullarda yürüttüğü özverili ve farklı çalışmaları ile bu ödülü almaya hak kazandı.

Küresel Öğretmen Ödülü Nasıl Alınır?​

GLOBAL EĞİTİM ÖDÜLLERİNE BAŞVURAN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:
- Eğitim programının başlangıç tarihinde en az 18 yaşında olmak.
- Bir British Council merkezinde IELTS testine girmek, British Council tarafından basılan ve 1 Haziran 2016 sonrası tarihli resmi Test Rapor Formu (TRF) almak.
Daha iyi bir öğretmen nasıl olmalı?
İyi Öğretmen Nasıl Olunur?
- İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir.
- Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin.
- 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin.
- Zamanınız akıllıca kullanın.
- Daha fazla açıklama yapın.
- Çeşitli şekillerde öğretin.
- 7. Kararlı olun.
- 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.

Sizce iyi bir öğretmen nasıl olmalı?​

İyi öğretmen alan bilgisine hâkim olmalıdır, iyi öğretmen kendini yetiştirmiş olmalıdır, iyi bir öğretmen yabancı dil bilmelidir, iyi bir öğretmen insanları ve özellikle çocukları sevmelidir, iyi bir öğretmen fedakar olmalıdır, iyi bir öğretmen sabırlı olmalıdır, vb…

Dilek öğretmen kimdir?​

Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu’nda görev yaparken 2012’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılın öğretmeni seçilip, 2015’te Global Teacher Prize’a (Küresel Öğretmen Ödülü) aday gösterilen Dilek Livaneli, dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen ilk Türk öğretmen oldu.

Kenya’da maaşının yüzde 80’ini ders verdiği okuldaki yoksul öğrencilere adayan bir öğretmen, “dünyanın en iyi öğretmeni” seçildi. Nakuru kırsalındaki yoksul bir köyde çocuklara fen öğretmeni Peter Tabichi isimli öğretmen, 1 milyon dolar değerindeki “2019 Küresel Öğretmen Ödülü”nü kazandı.
Fransada öğretmen eğitimi kaç yıl?
Yüksek öğretimde, kısa süreli (2 yıl) ve uzun süreli (3 yıl ve yukarısı) olmak üzere iki tür program bulunmaktadır (Michel, 1995:173). Fransa’da coğrafî olarak 28 eğitim bölgesi bulunmaktadır (Michel, 1995:173).
Samsun’un 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Anaokulu’nun müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller kazanırken, geçen yıl Aralık ayında dünyaca ünlü bir vakfın en iyi öğretmenleri seçtiği yarışmaya başvurdu.
Ödüle layık görülen Hintli öğretmen Disale. Hindistan’da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Ranjitsinh Disale, kız çocuklarının eğitim koşullarına katkıları nedeniyle 2020 Küresel Öğretmen Ödülü’ne layık görüldü.

Nurten Akkuş Kimdir?​

Nurten Akkuş, Samsun’da Salıpazarı Anaokulu Müdürlüğü görevini yapan 14 yıllık bir öğretmendir. Yaptığı eğitim ile ilgili projeler ve çalışmalarla dünya genelinde dikkat çekmiş bir öğretmendir.

Nurten Akkuş neden ödül aldı?​

Nurten Akkuş hayatını eğitime adadı. Anaokulu öğretmenliğine 14 yıl önce Samsun’un Ayvacık ilçesinde başladı. Ünü, “Baba Bana Bir Masal Anlat” projesiyle ilçe sınırlarını aştı. Projesi, Türkiye’nin dört bir yanında uygulanan başarılı öğretmene bir ödül de İngiltere’deki She Inspires Foundation vakfı tarafından verildi.
Fransada ilk okul kaç yıl?
Ek bir bilgi olarak, Fransa’da 6-13 yaşları arası eğitim 1881 yılından beri zorunlu, bu eğitimin de Fransız Devrimi’ne bağlı olarak kamu okullarında seküler şekilde yapılması öngörülmüş. 5- Fransa’da İlköğretim Kaç Yıl? Fransa’da okul öncesi eğitimden sonra 6 yaşında başlayan ilköğretim 11 yaşına kadar devam ediyor.

2021 yılın öğretmeni kim?​

Ankara’da bilişim teknolojileri öğretmeni Selçuk Yaşar Arslan, onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Vakfı tarafından düzenlenen ‘2021 Global Teacher Prize’ yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi.

Yılın öğretmeni nasıl seçilir 2021?​

olarak açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı bu yazıda belirlediği kriterlere göre birinci, ikinci ve üçüncü olan öğretmenlerin Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne gönderilmesini istemiştir. İl Millî Eğitim Müdürlüklerince belirlen bu 3 öğretmen arasından bakanlık il birincisini seçmektedir.
Nurten Akkuş hangi okulda öğretmen?

Nurten Akkuş ne yaptı?​

Akkuş, 2019’da Hindistan merkezli ve birçok ülkede temsilcilikleri bulunan, 6 bin eğitim kurumuna danışmanlık yapan, uluslararası eğitim yönetimi kuruluşu AKS Education tarafından da 73 ülkede 12 bin öğretmen arasından ‘küresel öğretmen’ ödülüne layık görüldü.

Nurten Akkuş sloganı nedir?​

Babalar çocuklara hem hikâyeler anlatıyor, hem de birlikte bir müsamere sergiliyorlar. Nurten Akkuş’un hazırladığı “Baba bana masal anlat” projesi Türkiye çapında 20 farklı ilde uygulanmaya başladı.
Fransa’da zorunlu eğitim süresi kaç yıldır?
Abstract. Türkiye’de zorunlu eğitim süresi ilkokul ve ortaöğretim kademelerini yani 1.-12. sınıfları kapsarken, Fransa’da ise bu süre 10 yıl olup, ilkokul (1-5. sınıf), ortaokul (6.-9. sınıf) ve lise’nin 1. sınıfı dahildir.

Iyi bir öğretmen olmak ne demek?​

İyi öğretmen, diğer öğretmenlerin yaptıklarına ilave olarak çok farklı şeyler yapabilen ve sıra dışı sonuçları alabilen öğretmendir. Çünkü diğer öğretmelerle aynı şeyleri yapan öğretmenler, aynı sonuçları almaya mahkûmdur. İyi bir öğretmen; yerine göre hem öğretmen, hem anne-baba, hem rehber, hem arkadaş olabilmelidir.

Iyi öğretmen ne demek?​

En iyi öğretmenler, her öğrenci ile şefkatli ilişkiler kurmanın yanı sıra, öğrenciler arasında sağlıklı ve karşılıklı olarak saygılı ilişkiler geliştirir. Her öğrencinin yardımına ve katılımına kaydolmak için nasıl kurallar belirleyeceklerini ve roller atayacaklarını biliyorlar.
Dünyanın en iyi ingilizce öğretmeni kimdir?
Dün Dubai’de ABD’li İngilizce öğretmeni Nancie Atwell’in 1 milyon Dolar ‘lık ödülü kazandığı açıklandı.

2018 yılında dünyanın en iyi 10 öğretmeninden biri seçilen öğretmen hangi projesiyle bu dereceye girmiştir?​

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde anaokulu müdürlüğü yapan ve hayata geçirdiği projelerle geçen yıl dünyadaki ‘En iyi 10 öğretmen’ arasında gösterilen Nurten Akkuş, bu yıl ise Hindistan’da AKS Education tarafından 73 ülkede 12 bin öğretmen arasından ‘Küresel öğretmen’ ödülünü aldı.

Nurten Akkuş Hangi üniversite mezunu?​

Samsun’ un Çarşamba ilçesinde doğan Nurten Akkuş; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesini ikincilikle bitirerek eğitmenlik hayatına adım atmıştır.
Nurten Akkuş ne öğretmeni?
Samsun 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesinde bulunan Ayvacık Anaokulu Müdürü olan 11 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, yaptığı projeler ve çalışmalar ile Türkiye’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller kazanırken, son olarak yaptığı başvuru sonucunda uluslararası bir başarı elde etti.

2018 Küresel Öğretmen ödülünü kim aldı?​

Ödüller Stephen Fry tarafından açıklandı. Hindistan’ın Maharaştra eyaletinde, kuraklık riski barındıran Paritewadi köyünde öğretmenlik yapan Ranjitsinh Disale, 12 bin aday arasından dünyanın en iyi öğretmeni seçildi.

Samet Başkonuş kimdir?​

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Anafartalar İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş (35), Hint asıllı iş insanı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Londra merkezli Varkey Gems Vakfı (Varkey Gems Foundation) tarafından düzenlenen …
Nurten Akkuş kaç yaşında?
Türkiye’nin konuştuğu öğretmen Akkuş, 33 yaşında.

2018 yılı küresel Öğretmen ödülünü kim aldı?​

İşte dünyanın en iyi öğretmeni Varkey Vakfı’nın ‘Küresel Öğretmen Ödülü’nün bu yılki sahibi, İngiltere’de yoksul ve göçmen çocukların yoğunlukta olduğu bir okulda çalışan Andria Zafirakou oldu.

Geri