AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dunyanin en iyi cikolatasi hangi ulkeye ait?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dünyanın en iyi çikolatası hangi ülkeye ait?​

Belçika ; Belçika şu an dünyanın en iyi çikolata üreticisi olarak biliniyor. Belçika’da, yaklaşık 13 adet çikolata fabrikası, 16 adet çikolata müzesi ve 3000 adete yakın çikolata satan mağaza var. En iyi ve dünyaca bilinen çikolata markaları ; Godiva, Leonidas, Wittamer, Marcolini, Zaabar olarak bilinir.

Çikolata ilk ne zaman yapıldı?​

Yenmesi için imal edilen ilk çikolata ise 1847’de Joseph Fry isimli bir İngiliz tarafından üretildi. 1875’te İsviçreli Daniel Peter sekiz yıllık bir çabanın ardından çikolatanın özüne yoğunlaştırılmış süt katmanın yolunu bularak bugünkü sütlü çikolatanın babası oldu.

Çikolatayı ilk kim yedi?​

Çikolatayı ilk kim yedi?
Çikolatanın geçmişi bundan tam 4000 yıl öncesine dayanıyor. Tarihi kaynaklara göre çikolata ilk kez Meksika topraklarında içecek şeklinde kullanılıyor. M.Ö. 1900’lerde şu anki Meksika topraklarında yaşamını sürdüren Olmekler’den önceki toplumun keşfi.

Çikolata kökeni nedir?​

Çikolata kökeni nedir?
İtalyanca cioccolata “kakao yağı ve şekerle imal edilen yiyecek maddesi” sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük İspanyolca aynı anlama gelen chocolate sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Nahuatl (Aztek) dilinde xocolatl “kakaodan elde edilen baharatlı içecek” sözcüğünden alıntıdır.

Çikolata hangi ülkede meşhur?​

1) Belçika Çikolatası Çikolata dendiğinde herkesin aklına ilk önce Belçika çikolatası gelir. Yıllardır benzersiz kalitesiyle övgüleri hak eden Belçika çikolatası, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Belçika’da 16’ya yakın çikolata fabrikası bulunuyor. Ülkedeki çikolata markaları ise dünyaca ünlü markalar.

Çikolata Osmanlıya ne zaman geldi?​

Baş abur cuburlardan çikolata, Osmanlı’ya 17. Yüzyıl’da gelmiş.

Çikolata hangi ülkeye aittir?​

Çikolata hangi ülkeye aittir?
Çikolata denilince akla ilk gelen ülkelerden biridir Belçika. Uzun yıllardan beridir kalitesi ve lezzetinden övgü ile söz ettiriyor. Yaklaşık 16 çikolata fabrikası bulunması ülkede çikolataya olan değeri gözler önüne seriyor. Belçika’da çikolata dükkanlarını gezerken adeta kendinizi kaybedeceksiniz.

Osmanlıca çikolata ne demek?​

Osmanlıca çikolata ne demek?
Osmanlıca resmi metinlerde ise “çikolata” olarak yer alırken anılarda “süklat” olarak kullanılmıştır. Türkçe-Fransızca sözlüğün 1881 baskısında karşımıza Fransızca “chocolat” kelimesi, Türkçe okunuşu ile “çokolate” olarak belirtilir.
Çikolatanın anavatanı neresi?​
Çikolatanın anavatanı Orta ve Güney Amerika. Avrupalılar 15. yüzyılda istilaya başladıklarında Aztekler’de görüyorlar kakaoyu.. Aztekler kakao içinden çıkan çekirdekleri kurutuyor, mayalanmaya bırakıyor, öğütüp bir hamur haline getiriyor.
Türkiye’ye çikolata ne zaman geldi?​
Yemişler şimdiye kadar ki en büyük rakibiyle tanışıyor: Çikolata! Kayıtlara göre Osmanlı’ya 17. Yüzyıl’da bir İtalyan seyyahla geliyor bu leziz yiyecek. İtalyan seyyah, İzmir’de bir ‘seyde ağasına’ çikolata ikram ediyor.

Çikolata Fabrikasi ilk nerede kuruldu?​

Çikolata Fabrikasi ilk nerede kuruldu?
1765’te Almanya’da Steinhund çikolata fabrikası kuruldu ve aynı zaman Kuzey Amerika’da suyla çalışan ilk kakao değirmeninin açıldı. 80 yıl sonra, İngiltere’de içecek yapılmak üzere katı çikolata satılmaya başladı.
 
Belçika, dünyanın en iyi çikolatasını üreten ülke olarak ünlenmiştir. Belçika'da bulunan çikolata fabrikaları, çikolata müzeleri ve çikolata satan mağazalarıyla bu alanda önemli bir konuma sahiptir. Ülkede üretilen çikolatalar arasında Godiva, Leonidas, Wittamer, Marcolini, Zaabar gibi dünya çapında ün kazanmış markalar bulunmaktadır.

Çikolata ilk kez yenmesi için 1847 yılında İngiltere'de Joseph Fry tarafından üretilmiştir. Sütlü çikolatanın babası olarak bilinen İsviçreli Daniel Peter ise 1875 yılında sütlü çikolatanın özüne yoğunlaşmış süt katmanını bulmuştur.

Çikolatanın tarihi M.Ö. 1900'lere kadar uzanmaktadır ve ilk kez Meksika topraklarında içecek olarak tüketilmiştir. Çikolata kökeni ise İtalyanca "cioccolata" kelimesinden gelmektedir ve bu kelime İspanyolca "chocolate" kelimesinden alıntıdır. İspanyolca kelime ise Nahuatl dilinde "xocolatl" yani "kakaodan yapılan baharatlı içecek" anlamına gelmektedir.

Çikolata, Osmanlı'ya 17. yüzyılda gelmiştir. Osmanlı'ya gelen baş abur cuburlardan biri olan çikolata, o dönemde lüks bir tüketim ürünü olarak görülmüştür.

Çikolatanın anavatanı Orta ve Güney Amerika'dır. Avrupalılar, 15. yüzyılda bu bölgeyi keşfettiklerinde Aztekler'den kakao içeren çekirdekleri görmüşlerdir. Türkiye'ye çikolata ise 17. yüzyılda bir İtalyan seyyah tarafından getirilmiştir.

Çikolata fabrikası ilk kez Almanya'da 1765 yılında Steinhund tarafından kurulmuştur. Aynı dönemde Kuzey Amerika'da da suyla çalışan ilk kakao değirmeni açılmıştır. İngiltere'de ise içecek yapılmak üzere katı çikolata satışı 80 yıl sonra başlamıştır.
 
Geri
Üst