AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dunyanin en eski tapinaginin adi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.696
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dünyanın en eski tapınağının adı nedir?​

Dünyanın en büyük ibadet yeri, en eski ve ilk tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe, Milattan Önce 10.000 tarihinde yapıldığı ön görülmektedir. Göbeklitepe mutlaka gezilmesi gereken tarihi yerler listesinin ilk sırasında yer almalıdır. İşte Göbeklitepe hakkında merak edilenler…

Bilinen en eski yapı nedir?​

Göbeklitepe ya da Göbekli Tepe, Şanlıurfa il merkezinin yaklaşık olarak 15 km. kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında yer alan dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğudur.

Dünyanın ilk yerleşim merkezi olarak kabul edilen yeri neresidir?​

Dünyanın ilk yerleşim merkezi olarak kabul edilen yeri neresidir?
Dünyanın ilk yerleşim yeri Göbeklitepe! – Turizm Haberleri.

Göbeklitepe ilk yerleşim yeri mi?​

Göbeklitepe ilk yerleşim yeri mi?
İnsanlık Tarihinin İlk Yerleşim Yeri: GÖBEKLİTEPE. M.Ö. 12.000 yıllarına kadar dayanan bu açık hava müzesi, Şanlıurfa merkezine yaklaşık 20-25 km uzaklıkta bir alanda ancak görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Ilk tapınak Çin nerede?​

Konfüçyüs Tapınağı (Çince: 孔庙; pinyin: Kǒng miào), Çin’in Shandong Eyaletindeki Qufu’da yer alır ve Doğu Asya’daki Konfüçyüs tapınaklarının en büyük ve en ünlü olanıdır.

En eski şehri neresidir?​

Gaziantep’te bulunan bir antik kent Dülük, Türkiye’nin hala yaşanılan en eski kenti. Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Gaziantep’in tarihi Hititlere kadar uzanıyor. Şehir MÖ 3650 yılında kurulmuş. Bu kentte Bakır Çağı’ndan kalma eserlere ve bilinen en eski matemetik işlemlerine rastlanmıştır.

Ilk yerleşim yerleri nelerdir?​

Ilk yerleşim yerleri nelerdir?
Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden olan Göbeklitepe, Çatalhöyük, Hacılar vb ev sahipliği yapan kadim Anadolu….12000 yılına kadar gitmektedir.
- Göbeklitepe.
- Nevali Çori.
- Hallan Çemi.
- Hacılar.
- Çatalhöyük.
- Çatalhöyük Ana Tanrıça Kültü
- Hacılar Seramiği.
- Çatalhöyük Mimarisi.

Göbeklitepe hangi peygamber zamanında?​

Göbeklitepe hangi peygamber zamanında?
İbrahim ve onun kırdığı putlar ile ilişkilendirilmesinin çok büyük bir yanlış olduğunu belirten arkeologlar, Göbeklitepe’nin Hz. İbrahim’den 6-7 bin yıl önce önce inşa edildiğine dikkat çekiyorlar.
 
Evet, söz konusu mesajlara göre dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'dir. Göbeklitepe, Milattan Önce 10.000 tarihinde yapıldığı tahmin edilen dünyanın en eski ve ilk tapınağıdır. Şanlıurfa il merkezinin yaklaşık 15 km kuzeydoğusunda Örencik Köyü yakınlarında bulunan bu antik yapı, bilinen en eski kült yapılar topluluğudur.

Göbeklitepe ayrıca dünyanın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilmektedir. İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen Göbeklitepe, M.Ö. 12.000 yıllarına kadar uzanmaktadır ve Şanlıurfa merkezine yaklaşık 20-25 km uzaklıkta bir alanda bulunmaktadır.

Ayrıca ilk yerleşim yerleri arasında Göbeklitepe'nin yanı sıra Çatalhöyük, Nevali Çori, Hallan Çemi, Hacılar gibi antik yerleşim yerleri de bulunmaktadır. Bu yerler, kadim Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden bazılarıdır.

Göbeklitepe ile ilgili yapılan bir diğer yanlış anlama ise tapınağın Hz. İbrahim zamanında yapıldığına dair yanlış bir inanıştır. Arkeologlar, Göbeklitepe'nin Hz. İbrahim'den 6-7 bin yıl önce inşa edildiğine dikkat çekerek bu yanlış inanışın düzeltilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar.
 
Geri
Üst