AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dunyanin en buyuk selalesinin ismi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dünyanın en büyük şelalesinin ismi nedir?​

Dünya’da bilinen en uzun ve en büyük şelalenin ismi Angel Şelalesi olarak bilinmektedir. Oldukça görkemli olan bu şelale dünyanın en büyük şelalesi olma özelliğine sahiptir. Venezuella’da bulunan bu şelale dünyanın en uzun şelalesidir. Şelalenin uzunluğu 979 metredir.

Kaieteur şelalesi hangi ülkede?​

Kaieteur Şelalesi, Guyana’nın yağmur ormanlarının merkezinde bulunuyor. Kaieteur Milli Parkı içinde yer alan şelale, turistik özelliği ile cazibe merkezi haline geliyor.

Tortum Şelalesi kurudu mu?​

Tortum Şelalesi kurudu mu?
Yalana itibar etmeyin, gerçeğe itibar edin. “Tortum Gölü kurudu, Tortum Şelalesi kurudu” gibi dezenformasyon yapan, gerçekle alakası olmayıp yalan haber üzerine hayatlarını idame ettirenler gelsinler Tortum Şelalesi’ni, Torum Gölü’nü görsünler. Hepsi yalan işte bu gerçek.”

Kaieteur şelalesi hangi şehirde?​

Kaieteur Şelalesi
Yer | Guyana
Koordinatlar | 5°10′30″K 59°28′49.8″B
Tipi | Çağlayan
Toplam yükseklik | 741 feet/226 metres

Tortum Selalesi neden kurudu?​

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne aday gösterilen Tortum Şelalesi (H)idro(E)lektrik (S)antrali nedeni ile kurudu.

Tortum Şelalesi neden susuz?​

Tortum Şelalesi neden susuz?
HES ihalesini alan firma, 2010 yılında Danıştay 6’ncı Dairesi tarafından belirlenen saniyede 3,5 metreküp olan can suyunu bakım onarım gerekçesiyle kesti. Kış mevsimiyle suyu da az olan şelale, kesinti sebebiyle tamamen susuz kaldı.

Kapuzbaşı Şelalesi Kayseri arası kaç km?​

Kayseri merkeze oldukça uzak, yaklaşık 165 km.

Tortum şelalesinin suyu neden kesildi?​

Tortum şelalesinde HES ihalesini alan firma saniyede 3,5 metreküp olarak belirlenen can suyunu bakım onarım gerekçesiyle kesti.

Tortum Şelalesine ne oldu?​

Tortum Şelalesine ne oldu?
Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday gösterilen Tortum Şelalesi, bir süredir susuz kalmasının ardından yeniden “can suyu”na kavuştu. Şelaleye su sağlayan kanallarda tadilat ve çalışmalardan dolayı 15 Şubat’ta tamamen suyu kesilen Tortum Şelalesi’nde yeniden su akmaya başladı.

Tortum Şelalesi neden kurudu?​

Dünyadaki en büyük şelale, Angel Şelalesi olarak bilinir. Bu şelale Venezuela'da bulunmaktadır ve dünyanın en uzun şelalesidir, uzunluğu 979 metredir. Kaieteur Şelalesi ise Guyana'nın yağmur ormanlarının merkezinde yer almaktadır ve turistik bir cazibe merkezidir. Tortum Şelalesi ise Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunmaktadır ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilmiştir.

Tortum Şelalesi'nin kuruduğuna dair bir ifade doğru değildir. Bu tür dezenformasyon ve yalan haberlerin yayılmasına inanmamak önemlidir. Tortum Şelalesi'nde Hidroelektrik Santrali nedeniyle suyunun kesildiği ve can suyunun saniyede 3,5 metreküpe kadar azaltıldığı bilinmektedir.

Tortum Şelalesi'nin neden susuz kaldığına dair bilgi paylaşımına göre, Hidroelektrik Santrali inşaatı nedeniyle suyun kesildiği ve can suyunun belirli bir miktara düşürüldüğü anlaşılmaktadır. Ancak Tortum Şelalesi'nde yapılan tadilat ve çalışmalar sonucunda suyun tekrar akmaya başladığı bilgisi de verilmektedir.

Sonuç olarak, doğru ve güvenilir bilgilere dayanarak şelalelerin durumları hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Yalan haberlere inanmamak ve doğruları araştırmak her zaman daha doğru ve sağlıklı olacaktır.

Geri