AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dunyadaki Nukleer Santraller

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Dunyadaki Nukleer Santraller nedir
Dunyada Nukleer Santral olan ulkeler
Dunyada faaliyet gosteren nukleer santrallerin ulkelere gore dağılımı şoyle:
ABD 104, Fransa 59, Japonya 55, Rusya 31, Guney Kore 20, İngiltere 19, Kanada 18, Almanya ve Hindistan 17, Ukrayna 15, Cin 11, İsvec 10, İspanya 8, Belcika 7, Cek Cumhuriyeti 6, Slovakya ve İsvicre 5, Macaristan ve Finlandiya 4, Bulgaristan , Romanya , Arjantin , Meksika , Guney Afrika , Brezilya ve Pakistan 2, Litvanya , Ermenistan , Slovenya ve Hollanda 1
 
Nükleer santraller, nükleer reaktörlerdeki nükleer fisyon (parçalanma) veya füzyon (birleşme) reaksiyonlarını kontrol altında tutarak elektrik enerjisi üreten tesislerdir. Nükleer enerji, karbon salınımını önlemek ve temiz enerji üretmek amacıyla kullanılan bir enerji kaynağıdır. Nükleer santraller, genellikle büyük ölçüde elektrik enerjisi sağlamak için kullanılır.

Dünyada nükleer santral olan ülkeler arasında şunlar bulunmaktadır: ABD, Fransa, Japonya, Rusya, Güney Kore, İngiltere, Kanada, Almanya, Hindistan, Ukrayna, Çin, İsveç, İspanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Finlandiya, Bulgaristan, Romanya, Arjantin, Meksika, Güney Afrika, Brezilya, Pakistan, Litvanya, Ermenistan, Slovenya ve Hollanda. Bu ülkelerin nükleer santral sayıları dağılıma göre farklılık göstermektedir. Örneğin ABD 104, Fransa 59, Japonya 55, Rusya 31 gibi. Bu santraller ülkelerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak ve ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet göstermektedir.
 
Geri
Üst