Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dunyada okul sagligi ile ilgili ilk calismalar hangi ulke tarafindan yapilmistir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dünyada okul sağlığı ile ilgili ilk çalışmalar hangi ülke tarafından yapılmıştır?​

Okul hemsireligi ilk olarak Ingiltere ve Fransa ‘da ardindan Amerika’da baslamistir.
Beslenme Dostu okul Projesi Nedir?
Programın amacı; ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel okul/kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesidir.

Okul sağlığı hizmetleri kime verilir?​

Program Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel; okulöncesi (anaokulu), ilkokul, ortaokul ve liseler, pansiyonlu okullar ile mesleki eğitim merkezleri, özel eğitim iş uygulama merkezleri ve özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim görmekte olan tüm öğrencileri, okul çalışanlarını ve velileri kapsamaktadır …
Halk sağlığında okul sağlığı hangi hususlarda çalışmalar yapmaktadır?
Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır.

Avrupa’da sağlığı Geliştiren Okullar Ağı Projesi Türkiye’de hangi kurumlar tarafından yürütülmektedir?​

Avrupa Sağlığı Geliştiren Okullar Ağı Projesi Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Konseyi ve Avrupa Komisyonu tarafından mali ve teknik yönden desteklenen araştırma-geliştirme projesi. Projenin amaçları: Çocuklara sağlıklı bir çevrede, sağlıklı yaşam tarzına uygun bilgi ve davranışları kazandırmak.
Beslenme Dostu Okul Projesi devam ediyor mu?
Beyaz Bayrak sahibi okulların gönüllü olarak katılmakta oldukları Beslenme Dostu Okullar Programı ile 16828 okul ‘Beslenme Dostu Okul’ olarak eğitim-öğretime devam etmektedir (Tüm okulların %28’i , Beyaz Bayraklı Okulların %50’si).

Beyaz Bayrak Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır?​

Okul/Kurum bağlı olduğu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne üst yazı ekinde ‘Beyaz Bayrak Başvuru Formu (EK-2)’ ile başvurusunu yapar. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, okulun/kurumun Beyaz Bayrak Başvuru Formunu(EK-2) bir üst yazı ekinde İl Millî Eğitim Müdürlüğüne gönderir.
Okul sağlığı Hemşireliği kimler başvurabilir?
Hemşirelik mezunu arkadaşlar, ve hali hazırda çalışıyor olan lisans mezunu arkadaşlar okul hemşiresi olabilir, yeni atanacaklar milli eğitim bakanlığının kadrolarına başvuracak, çalışan arkadaşlar ise kurumlar arası geçişe başvuracaklar.

Okul sağlığı hizmetleri hangi kuruma bağlı?​

Sağlık Bakanlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa yürütür.
Okul sağlığı dosyasında neler olmalı?
2-Okul Sağlığı Dosyası

Okul sağlığı Programı Nedir?​

Ülkemizde okul sağlığı hizmetleri hangi kurum tarafından yürütülmektedir?
Türkiye’de Okul Sağlığı Çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğu altında 1912 yılında başlamıştır.

Geri