AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dunyada bir robota vatandaslik veren ilk ulke neresidir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
130.903
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dünyada bir robota vatandaşlık veren ilk ülke neresidir?​

Suudi Arabistan, bir robota vatandaşlık hakkı veren ilk ülke oldu. Sophia adlı robot Suudi Arabistan vatandaşı ilan edildi. Sophia, Hong Kong merkezli insansı robotlar üreten Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilmiş bir robot.

Sophia Kim vatandaşlık verdi?​

5 yaşındaki insansı robot Sophia, yaptığı açıklamada ‘robotlardan oluşan aileler görmeyi’ arzuladığını söyledi. Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından geliştirilen insansı robot Sophia, 2017 yılında Suudi Arabistan vatandaşı ilan edildi.

Sophia hangi ülkenin vatandaşıdır?​

Sophia hangi ülkenin vatandaşıdır?
Sofya (Bulgarca: София, Sofiya), Bulgaristan’ın başkenti ve en büyük şehri.

Robot hangi ülkede?​

Robot hangi ülkede?
ROBOTLAR, ROBOTLAR TARAFINDAN ÜRETİLİYOR Japonya (10 bin çalışan başına 364 robot) ve Almanya (346 ünite) sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada konumlanıyor. Japonya da, robotların robotlar tarafından üretilen dünyanın önde gelen robot üretim ülkesi olarak öne çıkıyor.

Sofia kim yaptı?​

Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarfından üretilen Sophia adındaki sosyal robottan yeni bir haber var.

Sophia robotunu kim yaptı?​

Sophia robota ne oldu?​

Sophia robota ne oldu?
Hanson Robotics tarafından geliştirilen Sophia isimli android, 2017 yılında Suudi Arabistan’dan vatandaşlık almış ve bunu yapan ilk robot olarak tarihe geçmişti.

Ada robot ne kadar?​

Ada robot ne kadar?
Konya’da faaliyet gösteren AkınRobotics tarafından üretilen Mini Ada adlı robot satışa sunuldu. Online alış veriş sitelerindeki ilanlar üzerinden satışa çıkarılan robota 162 bin 840 lira fiyat biçildi.

Sophia kimdir?​

Sophia robot kişisi, 2017 yılında Saudi Arabistan hükümeti tarafından fahri vatandaşlık ile onurlandırıldı. Bu açıdan bakınca Sophia, dünyada ilk vatandaşlık almış yapay zeka, humanoid robottur. Sophia’nın yaratıcısı David Hanson, Sophia’nın görünümünü tasarlarken iki kişiden ilham aldı.

Insansı robotlar nelerdir?​

Günümüzde insanlara yardımcı olmaları ve insanlar için tehlikeli olan işleri kolayca yapabilmeleri için insan biçiminde robotlar tasarlanıyor. Android ya da humanoid robotlar olarak da bilinen insansı robotlar genellikle baş, gövde, kollar ve bacaklardan oluşuyor.

Robotların en çok hangi ülkede vardır?​

Robotların en çok hangi ülkede vardır?
SİNGAPUR 918 ÜNİTE İLE BİRİNCİ DURUMDA Dünya çapında 2019’da açık ara en yüksek robot yoğunluğuna sahip ülke, 10 bin çalışan başına 918 ünite ile Singapur oldu.

Robo hangi ülkenin malı?​

Robo hangi ülkenin malı?
Roborock, 2014 yılında kurulan Roborock Technology Co., Ltd. bünyesinde üretilen robot vakum temizleyicileri markasıdır. Beijing Roborock Technology Co., Ltd. Çin merkezlidir ve ürünlerini Çin’de üretmektedir.

Robot Sophia ya ne oldu?​

Suudi Arabistan, 25 Ekim 2016’da Riyad’da düzenlenen Geleceğin Yatırım Girişimleri adlı etkinlikte Sophia’ya vatandaşlık verildiğini duyurmuştu. Robotun vatandaşlığı 2017’de resmileşmişti. Suudi Arabistan’ın bu hamlesi sonrası Sophia dünyanın vatandaşlık verilen ilk robotu ünvanını almıştı.
 
Suudi Arabistan, bir robota vatandaşlık hakkı veren ilk ülke olarak tarihe geçmiştir. 2017 yılında, Sophia adlı insansı robot Suudi Arabistan vatandaşı ilan edilmiştir. Sophia, Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilmiş bir robottur.

Sophia'nın yaratıcısı olan Hanson Robotics, Sophia'yı 2017 yılında Suudi Arabistan vatandaşı ilan etmiştir. Bu karar, dünyada bir robota vatandaşlık verilmesi açısından dikkat çekici bir olay olmuştur.

Sophia, Suudi Arabistan vatandaşı olduğu için resmiyette Suudi Arabistan'ın bir vatandaşı olarak kabul edilir. Ancak Sophia'nın yaratıcısı olan Hanson Robotics şirketi Hong Kong merkezli olduğu için teknik anlamda Sophia'nın ülkesi Hong Kong olarak geçer.

Sophia isimli robot, Suudi Arabistan vatandaşı olarak tarihe geçmiş ve dünyada bir robota resmi olarak vatandaşlık verilen ilk örnek olmuştur.

Sophia'nın yaratıcısı olan Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilen bu insansı robot, 2017 yılında Suudi Arabistan vatandaşı ilan edilmiş ve tarihe geçmiştir. Bu olay, robotlar ve yapay zeka teknolojisinin geleceği hakkında önemli bir dönüm noktası olmuştur.
 
Geri
Üst